Agres

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Agres

Agres és un municipi de la Comunitat Valenciana. Situat al nort de la província d'Alacant, en la comarca d'El Comtat.

Geografia[editar | editar còdic]

Poble de montanya. Està situat entre la Serra de Mariola i la Serra d'Agullent, en la zona nort de la província d'Alacant i sur de la província de Valéncia, el seu terme delimita abdós províncies. És poble empinat de barri antic ben conservat i ple de fonts d'aigua neta i freda.

El clima es fresc, de montanya i la neu garantisada tots els hiverns. El 6 de giner les temperatures descendiren fins als -7 ºc.

Localitats llimítrofes[editar | editar còdic]

Els seus llímits són: al nort, Agullent, Benissoda i Albaida; al est, Muro d'Alcoy i Cocentaina; a l'oest, Alfafara i Bocairent; i al sur, Alcoy.

Demografia[editar | editar còdic]

Conta en 580 habitants segons el cens del INE de l'any 2021.

Economia[editar | editar còdic]

L'economia d'Agres és bàsicament agrícola de fruts de secà com són les pomes i els albercocs. Encara que la major producció és de armelers i olivars.

Conta en un taller de fusta i forja de ferro i metals. N'hi han algunes industries textils. Hi ha també dos almàsseres d'oli i una Cooperativa agrícola.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Municipis d'El Comtat
Agres · Alcoleja · Alcosser · Alfafara · Almudaina · L'Alqueria d'Asnar · Balones · Benasau · Beniarrés · Benilloba · Benillup · Benimarfull · Benimassot · Cocentaina · Fageca · Famorca · Gayanes · Gorga · Muro · L'Orcha · Planes · Quatretondeta · Tollos · Villeneta