Kingston

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vistes de Kingston

Kingston és la capital de Jamaica. Està situada en el surest de l'illa i té una població aproximada de 948.683 habitants (2010). Es localisa dins de la Parròquia de Kingston, Comtat de Surrey. Té un port natural protegit pels Palisadoes, nom que rep un llarc banc d'arena que unix Port Royal i l'Aeroport Internacional Norman Manley en el restant de l'illa.

La ciutat fon fundada en l'any 1692 pels britànics en acabant de que un terremot de 7,5 destruïra casi tota l'antiga capital, Port Royal. La ciutat es va convertir en la sèu de l'administració de Jamaica en 1872. Va mantindre este estatus quan l'illa va alcançar la seua independència en l'any 1962. El 14 de giner de 1907, un terremot de 6,2 ocorregut en Kingston va provocar la mort de més de 1.000 persones.

Ademés de ser la sèu del govern de Jamaica, la ciutat és també el lloc en el que s'emplaça el campus Mono de l'Universitat de les Índies Occidentals, fundada en 1948. Kingston és també la sèu de diversos festivals anuals.

La zona central de Kingston està formada per dos parts: l'històric, pero conflictiu centre i New Kingston en la que es troben la majoria de les atraccions turístiques com el Museu de Bob Marley, construït en la seua antiga residència.

Atres estreles del reggae com Buju Banton i Beenie Man són també de Kingston. Atres atraccions inclouen les propenques plages de Hellshire i Llime Cay, la Galeria Nacional de Jamaica, les ruïnes de Port Royal i la mansió Devon House, en un parc adjacent que va pertànyer al primer afroamericà millonari de Jamaica.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Capitals d'Amèrica
Americas (orthographic projection).svg
Amèrica del Nort: Ciutat de Mèxic    Ottawa    Washington D. C.

Amèrica Central: Belmopan    Ciutat de Guatemala    Ciutat de Panamà    Managua    San José    San Salvador    Tegucigalpa
Carip: Basseterre   Bridgetown    Castries    L'Havana    Kingston    Kingstown    Nassau    Port-au-Prince    Port of Spain    Roseau    Saint George's    Saint John's    Santo Domingo
Amèrica del Sur: Asunción    Bogotà    Brasilia    Buenos Aires    Caracas    Georgetown    Lima    Montevideo    Paramaribo    Quito    Santiago    Sucre