Palau de les Comunicacions de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Edifici de Correus de Valéncia»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Edifici de Correus de Valéncia

El Palau de les Comunicacions de Valéncia, o Edifici de Correus, és un dels exponents més importants de l'arquitectura eclèctica d'orige francés en armoniosa combinació en el modernisme valencià, conegut popularment com a edifici de Correus la seua construcció es va iniciar en l'any 1915 i va finalisar en l'any 1922 d'acort a un proyecte de l'arquitecte Miguel Navarro.

Com la gran majoria dels edificis de Correus de l'época, la monumentalitat de la construcció és un símbol del progrés que varen significar les comunicacions postals i telegràfiques en les primeres décades del sigle XX.

Descripció[editar | editar còdic]

Interior, pati d'operacions
Vidriera superior
Torre metàlica en escala de caragol

Es tracta d'un edifici de 4 plantes que ocupa un àrea de 9.423 metros quadrats i la seua frontera ocupa un espai de gran rellevància en la plaça de l'Ajuntament de Valéncia, centre neuràlgic de la capital de la Comunitat Valenciana i es caracterisa per l'abundància d'elements ornamentals de diverses procedències.

Encara que la frontera principal aparenta simetria, és una construcció de planta irregular. Destaca l'accés i les dobles columnes jòniques i l'arc de mig punt en figures alegóriques en la planta baixa.​ Les escultures del tímpan de l'arc de la frontera principal representen els cinc continents i les dels coronaments que flanquegen el rellonge mostren trios d'àngels duent cartes i símbols telegràfics, junt en un barco i una locomotora de tren, conjunt que fa una alegoria de les comunicacions per terra i mar.

L'espai interior més representatiu és el pati d'operacions d'estil clasicista, es tracta d'una gran estància elíptica i columnada que està just creuar la porta principal i que ocupa la planta baixa.

Esta joya arquitectònica està coberta per una gran vidriera de 370 panels i unes 3. 500 peces de vidre emplomat en els escuts de les províncies espanyoles i el de la ciutat de Valéncia presidint el centre de la cúpula.

Per a coronar l'edifici existix una torre metàlica; hi ha una escala de caragol per a accedir a un mirador.

Declarat Be de Rellevància Local destaca sense dubte el conjunt escultòric en les alegories dels cinc continents que simbolisen la comunicació internacional fil conductor de l'història d'este emblemàtic i històric edifici.

L'edifici monumental arriba als nostres dies com a part important del patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat de Valéncia i la Generalitat Valenciana el va adquirir a finals de l'any 2021.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons

Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans