Poble Democràtic

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Poble Democratic»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Poble Democràtic-PODEM
Poble Democràtic.jpg
President {{{president}}}
Líder {{{líder}}}
Portaveu Agustí Zacarés i Romaguera
Fundació Octubre de 2013
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu
Ideologia política valencianisme, democràcia, ecologisme, progressisme
Afiliació internacional {{{internacional}}}
Partits que la componen {{{partits}}}
Web https://www.poble.org

Poble Democràtic-PODEM (POBLE) és un partit polític valencià. Es definix com un proyecte polític de proximitat i propon una estructura interna plenament horisontal, sense jerarquia, basada en el municipalisme.

Història[editar | editar còdic]

Durant la Convenció Valencianista de 2012 es parlà de crear un partit valencià de base civil que es regira pels principis establits en ella i donara veu a les necessitats dels valencians. Com a resultat, POBLE naix en octubre de 2013.

Actualment, té implantació en Albal, Almàssera, Catarroja, Elig, Massanassa, Puçol, Sedaví, i en la ciutat de Valéncia. Recentment celebraren el seu primer congrés.

En l'any 2015 va formalisar la coalició electoral En Positiu junt a Units per Valéncia, Gent per Benifayó, Independents de Montroy i Gent en Positiu per a presentar-se a les eleccions generals d'eixe mateix any.

En maig de 2022 Poble Democràtic s'integra en la federació de partits valencianistes Decidix, com un dels membres fundadors de la mateixa.

Ideologia[editar | editar còdic]

L'ideari del partit es fonamenta en els següents aspectes[1]:

  • Autonomisme integrador.
  • Canvi social.
  • Transparència [2]
  • Democràcia interna.

Estructura[editar | editar còdic]

POBLE canvia l'estructura de jerarquia vertical típica dels partits tradicionals per una estructura assambleària, transversal i cooperativa, establint els mateixos drets i deures per a tots els partits locals o grups municipals que s'integren en el proyecte.

Esta estructura intenta crear una ret de sinèrgies a on el conjunt oferix recolzament organisatiu i formatiu, coordinació i ajuda per a treballar millor de cara als problemes locals, servicis de resolució de problemes i organisació d'actes i events.

Autofinançació[editar | editar còdic]

POBLE aspira a la no dependència dels diners de subvencions o ajudes externes, com a forma d'evitar la supeditació dels ideals del partit ad atres diferents. Per a conseguir-la, es financen en les aportacions dels participants (afiliats) en el proyecte i en la venda d'artículs com participacions de loteria o targetes d'Euromilló.

Gràcies a la llaugerea de la seua estructura i el sistema e-polític, necessita una cantitat de diners molt menor que els partits tradicionals.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]