Decidix

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Decidix
Logodecidix.jpg
President
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 2021
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu Valéncia
Ideologia política valencianisme, progressisme
Afiliació internacional
Partits que la componen {{{partits}}}
Web https://decidix.org/

Decidix és una federació de partits polítics valencians i valencianistes d'àmbit valencià, naixcuda a partir de la plataforma L'Encontre, creada en l'any 2020 per a coordinar els esforços dels regidors i de diferents partits valencianistes d'àmbit local en distints municipis. L'objectiu de la federació es unir al valencianisme polític.

Història[editar | editar còdic]

La federació Decidix es creà en decembre de l'any 2021 i en maig de 2022 formalisà la seua presentació pública als mijos de comunicació en el parc de Capçalera de la ciutat de Valéncia.

Objectius[editar | editar còdic]

En decembre de l'any 2021, una decena de partits autonòmics i municipals pertanyents a l'Encontre, acordaren unir-se per a crear una força política valenciana robusta. Estant oberts a unir a tots aquells partits i persones que desigen revertir la situació d'agravi que patixen els valencians durant décades, ya que l'objectiu es crear d'una volta per totes una força política valenciana que coloque a Valéncia en el mapa de les inversions, del desenroll industrial i científic, bases fonamentals per a la creació de treball i enriquiment de l'economia valenciana. Ademés de defendre l'idiosincràsia valenciana i la cultura i llengua valenciana.

Partits polítics federats[editar | editar còdic]

La federació unix i suma als partits polítics d'àmbit valencià Accio Nacionalista Valenciana, Poble Democràtic i Avant i ad atres partits d'àmbit municipal com Gent per Benifayo, Sumant per Torrent, Independents per Montroy, Valencians per Moncada i Units per Gandia.

Regidors[editar | editar còdic]

Decidix contava en regidors municipals en les poblacions valencianes d'Albal, Benifayó i Montroy.

La Federació Decidix, com a pròpia federació, es presentà per primera volta a les eleccions locals i autonòmiques del 28 de maig de 2023, a on obtingué representació municipal en 5 municipis valencians; Albal, 2 regidors; Alcalalí, 1 regidor; Palmera, 1 regidor i Montroy, en un atre regidor. Encara que presentà llistes de candidatura per a les Corts Valencianes, en les tres circunscripcions provincials, no obtingué cap representant.

Cites[editar | editar còdic]

Som els valencians i no uns atres, els que hem de decidir sobre la nostra economia, els que hem de decidir sobre la nostra agricultura, i per extensio els que hem de decidir sobre el nostre futur.
Decidix

Enllaços externs[editar | editar còdic]