El Comtat

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
El Comtat
Mapa del Condado de Cocentaina.svg
País Espanya
Província Alacant
Capital Cocentaina
Municipi 24
Àrea 377 km²
Habitants
Densitat
28 142 hab..
hab./km²

El Comtat és una comarca del Regne de Valéncia. Situada en la zona més septentrional de la província d'Alacant. La seua capital tradicional és la localitat de Cocentaina.

Geografia[editar | editar còdic]

Està situada en una zona prou montanyosa de l'interior, la qual comprén una part del curs alt del Riu Serpis, en el qual es troba el embassament de Beniarrés. Tradicionalment, l'antic Comtat de Cocentaina, integra les poblacions de Muro d'Alcoy, Cocentaina, Gayanes, L'Alqueria d'Asnar i Alcosser de Planes. La comarca està integrada per set sub-comarques històriques:

La comarca és de creació moderna, va aparéixer a la proposta de Joan Soler i Riber. Llimita al nort en les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor, al est en la Marina Alta, també al oest en la Vall d'Albaida, i al sur en la Marina Baixa i L'Alcoyà.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]


Municipis d'El Comtat
Agres · Alcoleja · Alcosser · Alfafara · Almudaina · L'Alqueria d'Asnar · Balones · Benasau · Beniarrés · Benilloba · Benillup · Benimarfull · Benimassot · Cocentaina · Fageca · Famorca · Gayanes · Gorga · Muro · L'Orcha · Planes · Quatretondeta · Tollos · Villeneta



Comarques de la Comunitat Valenciana · Flag of Valencia.png
L'Alacantí · L'Alcoyà · L'Alcalatén · L'Alt Maestrat · L'Alt Millars · L'Alt Palància · L'Alt Vinalopó · El Baix Maestrat · El Baix Segura · El Baix Vinalopó · El Camp de Morvedre · El Camp de Túria · El Canal de Navarrés · El Comtat · La Costera · La Foya de Bunyol · L'Horta Nort · L'Horta Sur · La Marina Alta · La Marina Baixa · Els Ports · La Plana Alta · La Plana Baixa · La Plana d'Utiel · El Racó d'Ademús · La Ribera Alta · La Ribera Baixa · La Safor · Els Serrans · L'Horta de Valéncia · La Vall d'Albaida · La Vall de Cofrents · El Mig Vinalopó