Usuari discussió:Valencia es llengua

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
¡Hola, Valencia es llengua!. Te donem la benvinguda a L'Enciclopèdia en valencià
Gràcies per participar en el proyecte. Esperem que la colaboració te resulte agradable i que aprofites la teua estància ací.
L'Enciclopèdia en valencià és una enciclopèdia de contingut lliure que va nàixer en decembre de 2007; des de llavors s'han fixat varis principis definits per la comunitat. Per favor, dedica un temps per a explorar els temes següents, abans d'escomençar a editar en L'Enciclopèdia.
Els 5 pilars de L'Enciclopèdia.
Principis fonamentals del proyecte
.
Ajuda.
Manual general de L'Enciclopèdia
.
Tutorial.
Solicita ajuda personalisada en les teues primeres edicions
.
Zona de proves.
Per a que realises proves d'edició
.
Portal de la Comunitat.
Portal a on debatre en atres usuaris i sobre L'Enciclopèdia
.
Escriure correctament en valencià
Utilisa totes les ferramentes per a escriure articuls en valencià
Coses que no es deuen fer.
Resum d'erros més comuns a evitar
.
Deprén a editar pàgines.
Guia per a crear artículs
.
Actualitat en L'Enciclopèdia.
L'actualitat i senyes actuals sobre L'Enciclopèdia
.
Buscar en L'Enciclopèdia.
Busca tot lo que vullgues en L'Enciclopèdia
.
Café.
A on pots preguntar a atres enciclopedistes
.
Com utilisar Plantilles.
Un resum de com utilisar plantilles i quadros

Si no hablas valenciano puedes leer la versión en castellano de esta pagina y visitar nuestra Embajada y la introdución sobre L'Enciclopèdia en castellano.

If you don't speak Valencian, you can read the English version of this page and our Embassy and the introduction about L'Enciclopèdia in English.


Esta es la teua pàgina de discussió, en la qual pots rebre mensages d'atres enciclopedistes. Per a deixar un mensage a atre enciclopediste deus escriure en la seua pàgina de discussió, si no, no serà notificat. Al final del mensage deus firmar escrivint quatre ~~~~ o pressionant el botó mostrat en l'image. Recorda que els artículs no se firmen.


Esperem que passes bons moments en L'Enciclopèdia en valencià.


He utilisat la plantilla Plantilla:Infobox pobles que utilisen atres pobles com Alboraya, Nàquera... Mirant el còdic font pots vore les plantilles, esta plantilla és diferent a la plantilla que utilisa wikipedia en castellà, pero és pareguda.--Sempreval 13:12, 9 nov 2008 (UTC)

dudas[editar còdic]

bona vesprada tengo unas preguntas que me gustaría que me resolvieras 1)¿esto es una wikipedia o una wikia? si es una wikipedia ¿como la habeis consegido? 2)¿cuales son las diferencias entre la lengua valenciana y la catalana? gracies --Blas de Lezo 17:45, 10 dec 2008 (UTC)

Userboxes[editar còdic]

Ací tens gran cantitat d'userboxes i un tutorial que t'ensenya a fer-los: http://es.wikipedia.org/wiki/Usuario:Userbox Per a copiar-los en uiquipèdia, tens que anar a la pàgina de l'userbox i copiar el còdic font. --Plantiller 10:00, 24 dec 2008 (UTC)

Salutacions!![editar còdic]

Gracies!! La veritat es que aço de publicar coses en la uiquipedia m'agrada prou. Encara tinc per el PC mes articuls preparaets per a pujar-los. No es per tirarme flors pero crec que hui per hui soc el que mes articuls puja XD.

Respecte a la teua pregunta, tens que anar a la teua pagina d'usuari. Es dir, dalt del tot on fica el teu nick, discussio, preferencies etc, puix punches en el teu nick i s'obrira la pagina del teu usuari (una pagina d'edicio del teu usuari) i be vas a culquier usuari (el meu per eixemple) li dones a editar i copies lo que te parega i ho pegues en la pagina d'usuari, guardes i ya te ixira aixo que vols.

Si no entens alo no tens mes que diro!!Silla Blava 10:44, 24 dec 2008 (UTC)

Normativa[editar còdic]

En Uiquipèdia, hui per hui, només s'accepten les Normes del Puig del 82, i les possibles reformes que faça la RACV. Totes les demés normatives, sempre i quan no les publique un ent normatiu, seran considerades com faltes d'ortografia i corregides. No obstant, el caràcter democràtic de Uiquipèdia no impossibilita, en un futur i en una situació especial, la creació d'una votació per a decidir quina normativa utilisar. --Admin 11:33, 25 dec 2008 (UTC)

L'única normativa estrictament valenciana que existix en l'actualitat és la de la RACV, entenent per normativa una codificació completa (ortogràfica, morfològica, sintàctica, lèxica, etc.). Hi ha, efectivament, propostes de reforma, pero estes propostes no conten ni en un diccionari, ni en una gramàtica completa, ni en correctors ortogràfics com en té la normativa de la RACV, ni en tradició lliterària, ni en suficient recolzament dins del valencianisme. Són, simplement, propostes de reforma d'alguns aspectes, per lo que no caben en una enciclopèdia, ya que esta necessita seguir un model de llengua definit, establit, i no pot estar oberta a que cadascú escriga com vullga. L'únic punt en que la Uiquipèdia podria, al meu entendre, ser més flexible, és en el de l'accentuació, ya que una part important del valencianisme no ha acceptat la reforma de la RACV, i estem parlant d'usuaris que pert la enciclopèdia. Per a guanyar usuaris la Uiquipèdia podria donar llibertat per a que cadascú trie la norma d'accents que vullga: l'antiga, o l'actual. Eixa política la seguixen atres webs. --Cavaller de la Ploma 15:36, 29 dec 2008 (UTC)

Hola de nou! Les propostes de reforma de les normes del Puig que fas són totalment llegítimes, i de fet hi ha inclús atres qüestions plantejables (com l'apostrofació dels artículs a la paraula precedent: Ell comprà'l llibre'l mes passat, que és la forma clàssica i real encara). Pero el cas és que la Uiquipèdia no és una assamblea encarregada de codificar el valencià, sino únicament una enciclopèdia. I una enciclopèdia, si vol tindre una coherència ortogràfica i evitar el caos, no pot sino utilisar unes normes concretes ya definides i en prestigi. Les úniques normes completes per al valencià són les del Puig, que conten en una lliteratura de més de 25 anys. Els accents reintroduïts per la RACV, com no tenen suficient prestigi, des del meu punt de vista no deurien ser exigibles en la Uiquipèdia. Yo, per la meua part, els preferixc.

En canvi, l'us que ha fet des de la seua fundació el partit polític al que fas menció és un complet caos, i és totalment inacceptable ya que fa us de castellanismes totalment innecessaris que no diria ningun valenciaparlant que parle valencià habitualment. El valencianisme és massa dèbil per a permetre's escissions de qualsevol tipo. Com a eixemple tens les llengües artificials: la llengua artificial que ha tingut més èxit és l'esperanto, que no ha acceptat cap reforma mai, ni tan sols les que va propondre el seu propi inventor. En canvi, totes les llengües artificials que han anat reformant-se una i atra volta han sigut un fracàs. El valencià, evidentment, no és una llengua artificial, pero en qüestions de codificació està en el mateix cas. Per una atra banda segur que seria interessant que te posares en contacte en la RACV per a fer les teues/vostres propostes. Per cert qui és el filòlec al que fas referència???? --Cavaller de la Ploma 21:21, 10 gin 2009 (UTC)

traductor[editar còdic]

Hola me gustaría saber si conoces algún traductor Valenciano-Castellano Castellano-Valenciano que sea fiable.
He visto muchos traductores de softcatalà la generalitat catalana y demás pero de esos no me fío, Saludos--Blas de Lezo 18:42, 9 febr 2009 (UTC)


¡A pels 5.000 articuls![editar còdic]

L'edicio dels articuls de dates (anys, decades, segles, mesos, etc) està practicament ya finalisada. Anem a pels 5.000 articuls. Es celebrara igual que l'atra volta, en el numero 5.000 damunt del logo de Uiquipèdia i en un Comunicat de prensa. ¡Anem a pels 5.000 entre tots!. --Valencian 00:34, 12 juny 2009 (UTC)


Llista d'artículs imprescindibles en tota enciclopèdia[editar còdic]

Hola, estem treballant en completar la Llista d'artículs imprescindibles en tota enciclopèdia. ¿Nos ajudes?. --Valencian 21:08, 29 set 2009 (UTC)

Canvi d'usuari, etc[editar còdic]

Molt be. Llavors..¿l'usuari "Vixca Valencia" que ha editat tants artículs en Uiquipedia i en el que he parlat sempre eres tu?. ¿Estic en lo correcte?. Perque si es aixina es deuria de retirar els permissos d'administrador a "Vixca Valencia" i fer-te a tu ("Valencia es llengua") administrador. ¿Quedem aixina?. Ya me dius que vols que faça. Respecte a lo del Mercat de Colon, entenc que canvies la teua opinió, ¿no?. Es veritat que fica Mercat de Colon i Carrer Colon, yo també m'he fixat. Ya me comentes. Gracies. --Valencian 13:31, 31 març 2010 (UTC)

Entenc que ell si continuara usant l'usuari "Vixca Valencia" a sovint. Es per retirar-li o no els permissos d'administrador. Si no els deixem una temporadeta a vore si ho gasta o no. Com veus ya t'he fet administrador. Aixina ya ho tens arreglat. Respecte a lo que dius de Uiquipedia no es aixina, ara t'envie un correu i ho veus. --Valencian 13:52, 31 març 2010 (UTC)
Per a res, no te preocupes, no es un embolic, ya està tot arreglat i solucionat. Mira el correu que t'he enviat en privat i voràs l'atre tema, que no es important pero si se pot tirar una maneta, millor. Gràcies. --Valencian 14:01, 31 març 2010 (UTC)

M'agradaria que me explicareu això que he llegit en vostres pagines de discussió de la possibilitar de que tancaren la Uikipedia, perque estic fent faena tots els dies i no voldria que la tancaren i perdre el temps d'eixa manera.

Gràcies --jose2 16:14, 31 març 2010 (UTC)

¿ Repoblacions castellanes ?[editar còdic]

Segons fica l'autor de l'articul (La Vall de Cofrents), pareix que si:

Les repoblacions de la comarca se feren per castellans en dos etapes: després de la conquista cristiana, en el núcleu d'Ayora i després de l'expulsió dels moriscs (1609), en el resto del vall. --jose2 16:34, 27 abr 2010 (UTC)


Ah pues al vore això que havia ficat l'autor del artícul, pensava que era correcte i com estos dies estic repassant els enllaços d'alguns artículs i centrant el text baix les imàgens em va chocar un poquet el teu comentari, no era ´res més que això, perque la veritat es que yo no estic molt enterat del tema en qüestió.

Un saludet --jose2 19:34, 27 abr 2010 (UTC)

Nova Uiquipèdia[editar còdic]

No pot ser, actualment està tot traduit al valencià, en el seu defecte a l'anglés. Revisa en les teues preferències d'usuari que tingues en "Internationalisation" Llengua: "es-Español". També és posible que estigues vegent alguna versió de la chaché, en eixe cas afig "?action=purge" en la direcció per a buidar-la. Sin continua mal, envia'm les pàgines on veus els erros. Gràcies --Admin 02:07, 13 juny 2010 (PDT)

Perfecte.--Admin 01:46, 16 juny 2010 (PDT)

Imàgens[editar còdic]

Funciona perfectament, a lo millor és que l'image té algun caracter especial o ocupa molts MB.--Admin (discussió) 07:47, 19 juny 2010 (PDT)

¿no és esta: http://www.lenciclopedia.org/Image:550px-Latin_America_(orthographic_projection).svg.png ? --Admin (discussió) 16:48, 19 juny 2010 (PDT)
Hi havia un erro en el nom al insertar-la: http://www.lenciclopedia.org/index.php?title=Am%C3%A8rica_Llatina&diff=42044&oldid=41038 --Admin (discussió) 23:46, 21 juny 2010 (PDT)

Hola[editar còdic]

HOla, me pareix que has segut tu el que m'ha borrat l'articul Alicantí. Res. I ne volia saber les raons. Un salut afectuos.--Alicantí (discussió) 08:34, 14 ag 2010 (PDT)


Els 7.000 artículs[editar còdic]

A vore si, en l'esforç de tots, es possible arribar als 7.000 artículs a final d'any o per lo mínim a principis de l'any que ve. Queden 400 artículs per a conseguir-ho. Des del mes de març d'enguany la nostra Uiquipèdia en valencià es troba un poc parada i necessitem donar-li un nou impuls. Gràcies. --Valencian (discussió) 12:45, 21 oct 2010 (PDT)

7.000 articuls i pagina en facebook de Uiquipèdia[editar còdic]

Nomes comentar-vos 2 coses:

  • A finals de Juliol s'arribà als 7.000 articuls gracies a la gran tasca que està fent Jose2.
  • He creat una pàgina en facebook de Uiquipèdia. www.facebook.com/uiquipedia, ya que el grup que tenia casi 400 membres pareix que ha desaparegut. La pagina sempre queda es mes professional que un grup. Per favor, si voleu que vos faça administradors de la paginà de Uiquipedia en facebook, envieu-me un correu electronic en el perfil que teniu en facebook i vos afegire com a administradors. Moltes gracies. Salutacions: --Valencian (discussió) 19:47, 30 set 2011 (PDT)

Facebook i Twitter de Uiquipedia[editar còdic]

IMPORTANT: Volia dir-vos lo mateix que li he comentat a Jose2. Si vos faig Administradors de la Pagina en facebook de Uiquipèdia i Perfil en Twitter de Uiquipèdia NO ixen les vostres senyes personals mai ni el vostre perfil, ya que si vos faig Administradors de la pagina nomes podran vore el vostre perfil el restant d'Administradors, o siga yo i algu mes de total confiança. Pero els usuaris i tot lo mon en general en cap moment poden vore el vostre perfil o que sou administradors ni res de res. I quan publiqueu eixira com a "Uiquipedia en valencià", no ix mai per a res les vostres senyes. Es la ventaja que tenen les pagines en facebook. No son igual que els Grups, a on tot lo mon pot vore tot.

Lo mateix vos dic de Twitter Perfil en Twitter de Uiquipèdia. Si vos passe les claus de twitter, ningu pot vore qui esta darrere. Animeu-vos. A vore si s'animeu, encara que siga per seguritat, es recomanable que varis administrador de Uiquipedia tinguen acces a la pagina de facebook i twitter de Uiquipedia. Si vos pareix be lo de facebook i twitter, envieu-me un correu electronic per mig del sistema intern i ho arreglem en un moment. Moltes gracies. Salutacions: --Valencian (discussió) 14:53, 4 oct 2011 (PDT)

Reunió uiquipedistes[editar còdic]

Hola, Volem fer una reunió de uiquipedistes per a organisar-mos, intercanviar idees, propostes, ajudes... i fer d'este proyecte un proyecte més gran encara si cap. Lo primer que teniu que fer és dir si estarieu disposts a vindre. Dia i lloc encara estan per confirmar. El dia lo decidirem entre els que hagen dit que vindrien (presumiblement serà un dissabte de mati o de vesprada) i el lloc serà el que mos cedixca alguna associació. Per ara vos demanem que contesteu ad este correu confirmant si vindrieu o no per a començar a organisar-lo. Moltes gràcies i un abraç. (T'ho deixe ací perque en tu no m'ix l'opció de manar un correu electrònic) ;)--Llunablava (discussió) 12:42, 21 set 2012 (CEST)