Josep Manuel Miralles

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Josep Manuel Miralles Piqueres (Valéncia, 1963) és un polític valencià. Des de l'any 2006 presidix el partit polític d'Unió Valenciana, inactiu des de l'any 2011.

Biografia

Naixqué el 10 d'octubre de 1963, en la Ciutat de Valéncia. Està casat i té tres fills. Està diplomat en Segurs i està colegiat com a tal. Té diversos cursos postgraus relacionats en la seua professió, riscs laborals, anàlisis financer, urbanisme i en marqueting polític i preparació de campanya electoral.

Josep Manuel Miralles té una dilatada participació en moviments socials, veïnals i laborals, presidint a més alguna d'estes associacions.

Trayectòria política

Fon regidor per Unió Valenciana en l'Ajuntament de Nàquera (Camp del Túria) des de 2003 fins al 2007. El mateix any 2003 va recolzar una moció de censura junt als regidors del Partit Popular per a desallojar als socialistes de l'alcaldia. Junt al nou alcalde popular, Josep Manuel Miralles, fon nomenat Tinent d'Alcalde encarregant-se de les àrees d'Urbanisme, Patrimoni i Obres públiques, fins a l'any 2007.

Miralles fon proclamat president d'Unió Valenciana el 28 de maig de 2006 en el marc de la XXXVIII Assamblea Nacional de la formació, sent l'únic candidat que es va presentar en aquella ocasió. Va ser el candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana en les eleccions de l'any 2007, obtenint uns resultats molt baixos (0,95%) i en la que va rebujar anar en coalició en el partit polític Coalició Valenciana.

El final d'Unió Valenciana

En l'any 2011 Josep Manuel Miralles va anunciar que Unió Valenciana no es presentaria a les eleccions a les Corts Valencianes i municipals del mateix any per falta de finançació econòmica i baixes de militants, quan Unió Valenciana no havia fallat mai a unes eleccions autonòmiques i municipals des de l'any 1987. En el mateix acte, Miralles va mostrar el soport que des d'Unió Valenciana es donava al Partit Popular de la Comunitat Valenciana, demanant el vot per ad ells en eixes eleccions en un acte conjunt en Francesc Camps. En resposta ad eixes declaracions, el secretari general Lluís Melero va anunciar que intentarien expulsar a Miralles del partit per tal d'evitar que les sigles foren absorbides pel Partit Popular. Els regidors i militants d'UV que volien presentar-se a les eleccions locals de 2011, anunciaven la seua presència en llistes d'atres partits, majoritàriament Units per Valéncia (UxV), qui va absorbir, entre atres, als colectius de Carcaixent o Torrent, al mateix temps que presentaven al Secretari General d'Unió Valenciana, Lluís Melero, a la llista local de Silla.

Despuix de les eleccions de 2011, que el PPCV tornà a guanyar, es va fer públic que Miralles treballaria en la Conselleria de Governació com director general de Coordinació del Desenroll Estatutari i Consultes Electorals, càrrec del que sería rellevat en l'any 2014.

Enllaços externs