Flor de Pasqua

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:30 8 nov 2024 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Tio o Tronc de Nadal' a 'Tió o Tronc de Nadal')
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Flor de Pasqua

La Poinsetia o Flor de Pasqua, també se li denomina pasqüera o Flor de Nadal en el Regne de Valéncia, és una planta originària de Mèxic.

El seu nom nátural és "tlazochitl" que significa "flor que es marchita". Per als azteques simbolisava la sanc dels sacrificis que els indígenes ofrenaven al sol per a renovar les seues forces.

Els espanyols la varen batejar com a Flor de Nochebuena o Flor de Pasqua perque florix en decembre i la varen utilisar com a símbol de les festes nadalenques.

Se la coneix també en el nom de Cuitlaxóchitl, Santa Catalina, Flor de fòc, i en Guatemala, Guayacamayo.

La seua introducció en Europa data de l'edat dels conquistadors, pero ha segut en el sigle XX quan ha alcançat una enorme difusió, a fi de posar en Nadal alegria en les llars en forma d'adorn i que gràcies als seus rojos fulls la poinsetia nos ho oferix.

La proliferació del seu èxit i venda és deguda a l'intens roig dels seus fulls que per mig d'hibridacions cada volta és més intens, i també per la tradició de que el color roig per les dates Nadalenques nos du calor i sòrt, encara que en els últims anys per mig d'eixes hibridacions, s'han conseguit diferents tons de color roig des de rosa a roig intens o roig obscur i inclús algunes de color groc o veteades de roig i groc.

Atres tradicions nadalenques són:

12 grans de raïm en la Nit de Cap d'Any Adorns nadalencs Arbre de Nadal Belem Casca
Corona d'Advent Cap d'any Dia de Nadal Estrela de Nadal Estrenes i Cistella de Nadal
Loteria de Nadal Massapà Missa del Gall Nadalenques Papa Noel
Pinyates Posades Reixos Macs Sants Inocents Targetes de Nadal
Tió o Tronc de Nadal Torró Tortell de Reixos Visc i Agrévol

Galeria fotogràfica[editar | editar còdic]

Diferents tipos de Flors de Pasqua:

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons