Diferència entre les revisions de "Adolfo Rincón de Arellano"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'després' a 'despuix')
m
Llínea 1: Llínea 1:
 +
[[File:Inauguración Monumento al maestro Serrano. 1965.jpg|thumb|Inauguració Monument al [[mestre Serrano]] en l'any [[1965]]. A la esquerra Adolfo Rincón de Arellano, a la dreta [[Mª José Carmena]], [[Fallera Major de Valéncia]] 1965]]
 +
 
'''Adolfo Rincón de Arellano i García''' ([[Valéncia]], [[1910]] - [[2006]]) va ser [[Alcalde de Valéncia|alcalde de la ciutat de Valéncia]] entre [[1958]] i [[1969]].
 
'''Adolfo Rincón de Arellano i García''' ([[Valéncia]], [[1910]] - [[2006]]) va ser [[Alcalde de Valéncia|alcalde de la ciutat de Valéncia]] entre [[1958]] i [[1969]].
  

Revisió de 12:11 4 nov 2017

Inauguració Monument al mestre Serrano en l'any 1965. A la esquerra Adolfo Rincón de Arellano, a la dreta Mª José Carmena, Fallera Major de Valéncia 1965

Adolfo Rincón de Arellano i García (Valéncia, 1910 - 2006) va ser alcalde de la ciutat de Valéncia entre 1958 i 1969.

Era fill d'un mege militar i pronte es va afiliar a Falange Espanyola. A l'esclatar l'alçament militar de Franco, Rincón de Arellano es trobava en Roma cursant l'especialitat de cardiologia, i de seguida va tornar a Espanya per allistar-se en les tropes franquistes en els que va combatre en el Front de Terol. Durant la guerra civil espanyola va ser triat cap provincial del nou partit per Valéncia, entrant en la ciutat en les tropes franquistes al comandament del General Aranda. A l'acabar la guerra, son pare va ser empresonat i condenat a mort pels servicis prestats en la zona republicana. La pena capital li va ser indultada pero vaig complir uns quants mesos de presó a Monteolivete.

En 1958, despuix de la dimissió del Marqués del Túria, Racó d'Arellano va ser designat alcalde de Valéncia. Després de discrepàncies en la remodelació governamental de 1969 i el predomini del Opus Dei, va presentar la dimissió irrevocable en l'octubre d'enguany. el seu successor, Vicente López Rosat, li va designar alcalde honorari de Valéncia. Va ser procurador en de les Corts, fins que es va retirar definitivament de l'activitat pública, dedicant-se a la medicina en la seua clínica particular.