Vicente López Rosat

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
L'alcalde de Valéncia Vicent López Rosat en l'Exposició del Ninot, en La Llonja con la FMV Encarna Folgado Tarrega en l'any 1973

Vicente López Rosat (28 d'abril de 1925 - † 10 de novembre de 2003) fon un mege i polític valencià, Alcalde de Valéncia de 1969 a 1973.

Es va especialisar en neurosiquiatria. Va ser membre de la Societat Espanyola de Neurosiquiatria, director del sanatori siquiàtric Pare Jofré de Valéncia i cap de servici de siquiatria de la Diputació de Valéncia.

Simpatisant de la Falange Espanyola, en 17 anys es va allistar en la Divisió Blava, i quan va tornar va arribar a ser cap del SEU i cap local del Moviment Nacional. Durant uns anys va ser regidor d'educació de l'Ajuntament. Fon nomenat alcalde de Valéncia entre setembre de 1967 i novembre de 1973, i procurador en Corts Espanyoles entre abril de 1970 i novembre de 1973.

Durant el seu mandat es va inaugurar el 22 de decembre de 1969 el nou caixer del Túria, urbanisant la devesa del Saler, i va expropiar les terres per a construir la nova Universitat Politècnica de Valéncia.

Fon declarat fill adoptiu de Chestalgar, poble que l'honrà dedicant-li un carrer en el seu nom.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]


Predecessor:
Adolfo Rincón de Arellano
Escudo de Valencia 2.svg
Alcalde de Valéncia

19691973
Successor:
Miguel Ramón Izquierdo