Diferència entre les revisions de "Faitanar"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 5: Llínea 5:
 
== Geografia ==  
 
== Geografia ==  
 
Faitanar es troba situat al sur del caixer nou del [[riu Turia]]. La pedania està formada bàsicament per [[Alqueria|alqueries]] escampades, no conta en un núcleu de població.
 
Faitanar es troba situat al sur del caixer nou del [[riu Turia]]. La pedania està formada bàsicament per [[Alqueria|alqueries]] escampades, no conta en un núcleu de població.
 +
 +
Llimita en els municipis de [[Chirivella]], [[Picanya]], [[Paiporta]] i [[Alfafar]], aixina com en la pedania de [[La Torre]], del seu mateix districte. A diferència del restant de barris dels Poblats del Sur, en Faitanar no hi ha hagut tradicionalment cap núcleu de població, sino que la totalitat d'ella es repartia en diverses [[Alqueria|alqueries]] i [[masos]] dispersos. Esta situació va canviar en la construcció del proyecte ''Sociópolis'' en l'any [[2003]].
  
 
== Toponímia ==
 
== Toponímia ==

Revisió de 22:56 1 ago 2022

Alquería Nova - Faitanar
Camí de Perrina

Faitanar és una pedania de Valéncia que pertany als Poblats del Sur.

Geografia

Faitanar es troba situat al sur del caixer nou del riu Turia. La pedania està formada bàsicament per alqueries escampades, no conta en un núcleu de població.

Llimita en els municipis de Chirivella, Picanya, Paiporta i Alfafar, aixina com en la pedania de La Torre, del seu mateix districte. A diferència del restant de barris dels Poblats del Sur, en Faitanar no hi ha hagut tradicionalment cap núcleu de població, sino que la totalitat d'ella es repartia en diverses alqueries i masos dispersos. Esta situació va canviar en la construcció del proyecte Sociópolis en l'any 2003.

Toponímia

El terme Faitanar deriva de l'àrap فيد النهر (Faido an-Nahr, "la crescuda del rierol"). La t a partir de la d àrap s'explica per l'ensordiment de la consonant final, fenomen comú en l'àmbit valencià-parlant.[1]

Demografia

La pedania conta en poc més de 400 habitants censats.

Referències

  1. Pons Candel, Maria Josep (2000). Manzil Nasr: Estudis de Massanassa, Ajuntament de Massanassa.

Enllaços externs

Commons