Diferència entre les revisions de "Lloc Nou d'En Fenollet"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Text reemplaça - ' després ' a ' despuix ')
(Etiquetes: Editat des de la versió per a mòvils Editat des de la versió per a mòvils Edició mòvil alvançada)
Llínea 34: Llínea 34:
 
L'[[arròs]], cultiu bàsic en sigles passats, va ser desplaçat pel [[taronger]] i l'horticultura intensiva en els primers anys del [[sigle XX]] i ha desaparegut per complet en els últims anys.
 
L'[[arròs]], cultiu bàsic en sigles passats, va ser desplaçat pel [[taronger]] i l'horticultura intensiva en els primers anys del [[sigle XX]] i ha desaparegut per complet en els últims anys.
  
 +
== Enllaços externs ==
 +
{{commonscat|Lloc Nou d'En Fenollet}}
  
 
{{Municipis de La Costera}}
 
{{Municipis de La Costera}}
 
 
  
 
[[Categoria:Pobles de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Pobles de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Pobles de la Província de Valéncia]]
 
[[Categoria:Pobles de la Província de Valéncia]]

Revisió de 09:32 10 jul 2022

Lloc Nou d'en Fenollet

Lloc Nou d'En Fenollet és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situat en el suroest de la província de Valéncia, en la comarca de La Costera.

Geografia

Municipi de reduïda extensió en la comarca de la Costera, entre el mont del Penyal Puig i el riu Manuel.

El terreny, llevat la chicoteta lloma del Tosal, és completament pla i està format per sediments cuaternaris de recent dessecació, ocupats fins fa poc per arrossars.

Des de Valéncia, s'accedix a esta localitat a través de la A-7 per a continuar en la N-340 i enllaçar en la CV-600.

Localitats limítrofes

El terme municipal de Lloc Nou de Fenollet llimita en les següents localitats: Barcheta, Genovés i Xàtiva, totes elles de la província de Valéncia.

Història

La població actual va ser fundada al començament del sigle XVII per Miguel de Fenollet, despuix d'haver segut expulsats tots els moriscs que vivien en aquella partida, en terres de la seua propietat que formaven part del senyorio de Genovés, pero va ser el seu pare Esteban de Fenollet i Ripoll de Castellvert qui efectivament va promoure esta fundació en l'idea d'edificar un caseriu.

La segona esposa de Miguel de Fenollet, Beatriz Albinyana, despuix de fallir el seu marit, va ser posseïdora d'este senyorio. Va passar despuix al seu fill Diego de Fenollet i més tart a Miguel Alonso de Fenollet, qui va nomenar hereu al seu nebot Pascual de Fenollet i de Togore.

Despuix de l'expulsió dels moriscs en l'any 1609 i el subsegüent repoblament en cristians vells en l'any 1611, la població va alcançar un número de cases de 19 (menys de 100 persones) en 1646. Sigle i mig més tart, en l'any 1794 nos diu Cavanilles que contava en 28 (140 habitants).

Demografia

Evolució demogràfica
1990 1992 1994 1996 1998 2000 2002 2004 2005 2007 2018
651 671 689 731 722 783 774 820 832 855 893

Economia

L'arròs, cultiu bàsic en sigles passats, va ser desplaçat pel taronger i l'horticultura intensiva en els primers anys del sigle XX i ha desaparegut per complet en els últims anys.

Enllaços externs

Commons


Municipis de La Costera
L'Alcúdia de Crespins    Barcheta    Canals    Cerdà    Estubeny    La Font de la Figuera    La Granja de la Costera    Génoves    Llanera de Ranes    Lloc Nou d'En Fenollet    Llosa de Ranes    Moixent    Montesa    Novetlè    Roglà i Corberà    Torrella    Vallada    Vallés    Xàtiva