Diferència entre les revisions de "Coalició Valenciana"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'contengut' a 'contingut')
(Etiquetes: Editat des de la versió per a mòvils Editat des de la versió per a mòvils)
Llínea 37: Llínea 37:
  
 
=== El seu Consell Foral ===
 
=== El seu Consell Foral ===
Estava integrat per persones de totes les sensibilitats i en molta gent de les asociacions culturals valencianistes.  
+
Estava integrat per persones de totes les sensibilitats i en molta gent de les associacions culturals valencianistes.  
  
 
==== Vicepresidents ====
 
==== Vicepresidents ====

Revisió de 14:53 7 abr 2018

Coalicio Valenciana - Coalición Valenciana (CVa)
250px
President Juan García Sentandreu
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 2004
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu Carrer Sorní, 17 1 (Valéncia)
Ideologia política foralisme, constitucionalisme, conservadurisme i valencianisme
Afiliació internacional -
Partits que la componen {{{partits}}}
Web http://www.coaliciovalenciana.es

Coalició Valenciana (Coalición Valenciana en castellà) fon un partit polític valencianiste fundat en 2004 per Juan García Sentandreu i dissolt en 2011[1]. En ell s'integraren alguns ex dirigents d'Unió Valenciana, com Dolors García Broch, que fon vicepresidenta del partit (fins que l'abandonà poc despuix d'eleccions) i candidata en 2007 a la presidència de la Generalitat Valenciana, mentres que Sentandreu fon candidat a alcalde de la ciutat de Valéncia

Es va definir com foraliste, constitucionaliste, conservador, pero en un fort contingut de plantejaments polítics de caràcter social, i sobre tot, marcadament valencianiste destacant la seua rotunda defensa dels valors valencians[2], dels seus símbols, denominacions i cultura, dins de la llògica democràtica i respectant les institucions. Com a partit valencianiste, va defendre la llengua valenciana i apostà per una major inversió en infraestructures de la Comunitat Valenciana.

Coalició Valenciana va conseguir movilisar al poble valencià en varies ocasions[3], en manifestacions en defensa de les senyes d'identitat Valencianes, inclús en una de les manifestacions[4] el número d'assistents fon de entre 100.000 i 150.000 persones onejant Reals Senyeres Valencianes. També va dispondre d'un periòdic denominat El Palleter[5].

L'organisació jovenil del partit és coneixia en el nom de Joventuts de Coalició Valenciana‎, definint-se com valencianista, foralista, constitucional i social.

Partits integrats en Coalició Valenciana

En la coalició s'integraren alguns chicotets partits polítics locals valencians, com el Partit Blasquiste Autonomiste, i atres producte d'escissions d'Unió Valenciana, com el Partit Regional de la Comunitat Valenciana o Renovació Valencianista.

Ademés va arribar a acorts electorals en el Partido Demócrata Español (PADE), el Grup Independent Valencià (Gival) i l'Organisació Independent Valenciana (OIV)

Archiu:Mitinpbous.jpg
Mitin de CV en la plaça de bous de Valéncia

Resultats electorals

En les últimes eleccions valencianes[6] varen obtindre un 0.72% autonomic dels vots a candidatures i un 0.94% municipal[7], erigint-se com la quinta força electoral del Regne de Valéncia per damunt del partit pancatalaniste ERPV.

En les darreres eleccions a corts generals d'Espanya varen obtindre un 0.20% dels vots[8], posicionant-se com la novena força electoral de la Comunitat Valenciana.


Organisació

President

Juan García Sentandreu

El seu Consell Foral

Estava integrat per persones de totes les sensibilitats i en molta gent de les associacions culturals valencianistes.

Vicepresidents

Anfos Ramón i García, Manuel Latorre Castillo i Enrique Alonso Amate

Secretari

José Vidagany Peláez

Tesorer

Antonio Rochina Fortea

Vocals

Francisco Javier Cervelló, María Alfonsa Vázquez, Antonio De Román Soler, Rosario Ballester Hurtado, Rosa Fuster Torres, Salvador Castellá Navarro, Pedro Román Zamorano, Hilario Martorell, Mercedes Giménez, María José Hernández, Gustavo Lluch Pérez, Carmen Ferrando Sisternes, José Signes Ferrer,Presentación Roca Tarazona, Asunción Gimeno Gimeno, Elena Muñoz Carpi, Juan Romero Pons, Susana Hernández, Susana González Anta, Javier Tomás Puchol, Caridad Botella Montes, Verónica Serrano Novella, José Manuel Bou, José Manuel Giner, Francisco Verdú Rocamora, Francisco Terencio, Vicente Boluda Crespo, José Luis Tadeo, Celestino Álvarez Cienfuegos, Alberto Pla Mora, Damián Lucas Romero, Víctor Zorilla Morales, José Manuel Igual, i Alfonso Doménech.

Referències

Enllaços externs