Usuari discussió:Silla Blava

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
¡Hola, Silla Blava!. Te donem la benvinguda a L'Enciclopèdia en valencià
Gràcies per participar en el proyecte. Esperem que la colaboració te resulte agradable i que aprofites la teua estància ací.
L'Enciclopèdia en valencià és una enciclopèdia de contingut lliure que va nàixer en decembre de 2007; des de llavors s'han fixat varis principis definits per la comunitat. Per favor, dedica un temps per a explorar els temes següents, abans d'escomençar a editar en L'Enciclopèdia.
Els 5 pilars de L'Enciclopèdia.
Principis fonamentals del proyecte
.
Ajuda.
Manual general de L'Enciclopèdia
.
Tutorial.
Solicita ajuda personalisada en les teues primeres edicions
.
Zona de proves.
Per a que realises proves d'edició
.
Portal de la Comunitat.
Portal a on debatre en atres usuaris i sobre L'Enciclopèdia
.
Escriure correctament en valencià
Utilisa totes les ferramentes per a escriure articuls en valencià
Coses que no es deuen fer.
Resum d'erros més comuns a evitar
.
Deprén a editar pàgines.
Guia per a crear artículs
.
Actualitat en L'Enciclopèdia.
L'actualitat i senyes actuals sobre L'Enciclopèdia
.
Buscar en L'Enciclopèdia.
Busca tot lo que vullgues en L'Enciclopèdia
.
Café.
A on pots preguntar a atres enciclopedistes
.
Com utilisar Plantilles.
Un resum de com utilisar plantilles i quadros

Si no hablas valenciano puedes leer la versión en castellano de esta pagina y visitar nuestra Embajada y la introdución sobre L'Enciclopèdia en castellano.

If you don't speak Valencian, you can read the English version of this page and our Embassy and the introduction about L'Enciclopèdia in English.


Esta es la teua pàgina de discussió, en la qual pots rebre mensages d'atres enciclopedistes. Per a deixar un mensage a atre enciclopediste deus escriure en la seua pàgina de discussió, si no, no serà notificat. Al final del mensage deus firmar escrivint quatre ~~~~ o pressionant el botó mostrat en l'image. Recorda que els artículs no se firmen.


Esperem que passes bons moments en L'Enciclopèdia en valencià.


Salutacions[editar còdic]

HOME CHIQUET! Molt be, quin treball estàs fent ;), m'alegre molt, yo intente pujar els artículs que puc, a cada volta som més! percert, ¿com se fa per a possar les etiquetes eixes com les de El valencià és la meua llengua materna?--Valencia es llengua 00:32, 24 dec 2008 (UTC)


L'apostrofament en valencià[editar còdic]

L'apostrofament en valencià és d'esta manera: "d'esta" i no "d' esta" manera, per favor, no estengau faltes d'ortografia per l'enciclopèdia.--Admin 16:17, 16 dec 2008 (UTC)

Traducción[editar còdic]

Hola, soy Chabi, de la Wikipedia en castellano. ¿Me podrías traducir el siguiente artículo al valenciano?

Almazán es una población de la comarca de Almazán, en la provincia de Soria, (Castilla y León). Tiene una población de 5.727 habitantes.

Muchas gracias por vuestra ayuda. --85.54.141.101 15:45, 18 dec 2008 (UTC)

Aqui tienes la traducción:

Almazán es una població de la comarca de Almazán, en la província de Soria, (Castella i Lleó). Te una població de 5.727 habitants. Silla Blava 17:35, 18 dec 2008 (UTC)

No, no soy valenciano, soy soriano. Acabo de encontrar esta wikipedia por un enelace en el artículo sobre la lengua valenciana en la Wikia Murciana (en la cual soy administrador). Voy a intentar ayudar haciendo artículos osbre los pueblos de Soria. ¿Se puden subir aquí imágenes procedentes de Wikipedia? --Chabi 19:40, 18 dec 2008 (UTC)

Claro que puedes subir imagenes de la wikipedia en castellano. Se agradece un monton que quieras ayudarnos. Siempre nos alegramos de que haya gente en España que piense que el valenciano y el catalan no son la misma lengua.

Saludos!!

Me deja subir la imagen y se puede ver en Imagen:Almazán (Soria) Mapa.png pero no en el artículo. ¿Hay alguna tabla de municipios? --Chabi 19:58, 18 dec 2008 (UTC)

Tengo una pregunta. Has traducido "comarca de Almazán", ¿no sería comarca d'Almazán? En el artículo he puesto laa tbala pero la foto no se ve, ala parecer, si se reduce, no se puede ver. Otra cosa, cuando le doy a grabar página siempre tengo que meter un código. ¿se puede quitar eso? --Chabi 20:24, 18 dec 2008 (UTC)

Seria comarca d'Almazán, lo que pasa es que como Almazán no se traduce, por eso lo habia puesto así. Lo del código a mi siempre me sale también y no se si se puede quitar o no. Es que gracias a la enseñanza que recibimos en los colegios, hay muchos valencianos que no sabemos escribir bien en autentica lengua valenciana.

Lo de la tabla no se que pasara, si eso cuando tenga un rato intento subir yo las fotos a ver si salen bien.

Gracias por colaborar!!Silla Blava 20:32, 18 dec 2008 (UTC)

Hola, dos cosetes: Efectivament, que "Almazán" siga una paraula castellana no és motiu per a no apostrofar-la. O siga, cal escriure "d'Almazán". A més, "és" del verp ser i "té" del verp tindre porten accent, i Soria també, provablement obert, o siga "Sòria". Per tot la frase en valencià s'escriuria:

"Almazán és una població de la comarca d'Almazán, en la província de Sòria (Castella i Lleó). Té una població de 5.727 habitants."

--Cavaller de la Ploma 23:53, 18 dec 2008 (UTC)

Gracies, yo pensava que al ser castellana no se ficava apostròf. El tema dels accents, demane perdó a tots els usuaris, pero els accents no son el meu fort.Silla Blava 00:01, 19 dec 2008 (UTC)

Hola de nou! Me preguntes en el meu perfil cóm es fan categories. Yo supose que creant un nou artícul en un nom que comence per "Categoria: " i després dels dos punts poses el nom de la categoria que vols crear. Pero com no soc administrador no estic segur. Prova-ho! De les plantilles tampoc sé res! Ho senc! Seria idea que els administradors feren una pàgina explicant coses d'eixe estil. Gràcies per colaborar en la Uiquipèdia!

Silla blava, espere que trobes faena pronte, pero si mentre estàs en el "paro" tens temps i vols colaborar en la Uiquipèdia, genial! Per a traduir no te limites a la Wikipedia en castellà, és important que també consultes la catalana. I com dius que lo dels accents no és lo teu, te recomane que utilises el corrector de valencià de la RACV (descarrega-te'l de "www.llenguavalenciana.com" si no el tens). Per a traduir texts del castellà al valencià t'estalviaràs faena si utilises el Salt de la Generalitat. Després a la versió en "valencià" que t'ix, li passes el corrector de la RACV li pegues quatre retocs, i au. --Cavaller de la Ploma 00:11, 19 dec 2008 (UTC)

Ajuda per a fer plantilles[editar còdic]

He vist que demanaves ajuda per a fer plantilles, ací tens l'enllaç a la pàgina d'ajuda en la wikipedia en castellà: http://es.wikipedia.org/wiki/Ayuda:Plantillas , ací tens el manual d'estil: Proyecte:Manual d'estil , i ací unes quantes normes: http://es.wikipedia.org/wiki/WP:5P. Per a crear categories, simplement les fiques al final de l'artícul, això sí, si estes categories no son subcategories d'atres, no tenen molt de sentit, llig la guia ràpida: Proyecte:Guia ràpida per a crear artículs --Plantiller 13:33, 19 dec 2008 (UTC)

L'accentuació del verp ser[editar còdic]

El verp ser porta tilde en la seua tercera persona de l'indicatiu. Eixemple: El riu Millars és [...] --Admin 11:23, 22 dec 2008 (UTC)

Biblia en valencià[editar còdic]

Saps si hi ha una traducció de la Biblia al valencià (amb les normes de la RACV)? --Chabi 23:38, 27 dec 2008 (UTC)

Salutacions[editar còdic]

Perdona per meu nivell de Valenciá, he vingut des de la Wikipedia en Espanyol quan un user m'avisat de que s'ha creat una wikipedia en valenciá. El valenciá que jo vaig aprendre a l'escola sembla que fou de la AVL. Pots donarme la direcció del traductor de la RACV?. --Ravave 18:53, 29 dec 2008 (UTC)

Acabe d'instal.larme un diccionari que contempla les normes de la RACV des de Firefox?, espere que nomes amb aixo hi haja prou, lo que no se molt be es com utilitzarlo. --Ravave 10:19, 30 dec 2008 (UTC)

Plantilles[editar còdic]

El tema de fer plantilles copiant-les de wikipedia és un poc difícil perque no ixen com volem perque les seues plantilles solen tindre funcions i dependències d'atres plantilles. Yo vaig conseguir fer des de zero la dels pobles: Plantilla:Infobox_pobles, mirant el còdic font d'esta plantilla, pots crear, d'una manera prou intuïtiva, una nova canviant els valors de la tabla. Prova a vore si t'aclarixes, sino crea una discussió demanant lo que vullgues. --Admin 17:43, 31 dec 2008 (UTC)

No anaves mal encaminat pero tenia alguns errors, ya està feta, en la pàgina de la plantilla tens el còdic a copiar en els artículs on se fica la plantilla. --Admin 11:08, 6 gin 2009 (UTC)

Muchas gracias[editar còdic]

Muchas gracias por tu ofrecimiento. Estoy modificando ahora mismo mi página de usuario y luego veré si puedo hacer más artículos o mejorar alguno que otro. --Chabi 12:42, 18 gin 2009 (UTC)

Ya me lo ha traducido, muchas gracias de todas formas. --Chabi 12:49, 18 gin 2009 (UTC)

Perdona que te pregunte pero me acabo de fijar...¿eres tú el Silla Blava que está en el foro de Valenciafreedom?--Chabi 21:55, 18 gin 2009 (UTC)

Por nada en especial. Es que como te había visto, no sabía si eras o no el mismo. Por estar seguro vaya. --Chabi 22:18, 18 gin 2009 (UTC)

A per el 1000[editar còdic]

Estic preparant [l'artícul 1000] pera que siga alguna cosa interessant. Mira és eixe, si vols, retoca-ho al teu gust corregint o afegint lo que consideres, aixina serà un artícul de tots. Avise també a Rox, Valencian,...

Seria interessant que lo tinguérem en conte pera que quan arribe el 1000, siga qui siga, ho fique.

[1]


Toponímia valenciana[editar còdic]

Hola! Si no recorde mal, en el diccionari de la RACV de 1992 (+-) apareixia un llistat dels pobles valencians a més d'un llistat de noms de persona. Suponc que la segona edició del diccionari, de l'any passat o l'atre, també inclourà la toponímia. Caldrà consultar-ho en la versió en paper, perque on-line no apareix. I ara que pense, has provat en el corrector de l'Open Suite? Provablement allí si que hagen inclòs la toponímia!! --Cavaller de la Ploma 23:21, 7 juny 2009 (UTC)

Tenim que fer com wikipedia, si existix en valencià, se traduïx al valencià, si no existix, s'utilisa el nom original.--Sempreval 23:24, 7 juny 2009 (UTC)
Vore el cas de Gijón. --Vixca Valencia 14:28, 8 juny 2009 (UTC)

En qüestions de toponímia, con en qualsevol atra, els editors de la Uiquipèdia no podem fiar-nos d'informacions extretes d'internet, a no ser que provinguen de pàgines web de prestigi. En qualsevol cas, un foro no és gens fiable! Per tant, a falta d'un atre document més recent de la RACV sobre toponímia, fem cas del diccionari de 1992 que és, en principi, suficient. Cal, això si, adaptar els accents a l'us actual. El nou diccionari, el blavet, ara no el tinc en mi, pero segurament també conté els noms del pobles. És ben baratet. Compreu-vos-el en la sèu de la RACV. --Cavaller de la Ploma 00:23, 8 juny 2009 (UTC)


¡A pels 5.000 articuls![editar còdic]

L'edicio dels articuls de dates (anys, decades, segles, mesos, etc) està practicament ya finalisada. Anem a pels 5.000 articuls. Es celebrara igual que l'atra volta, en el numero 5.000 damunt del logo de Uiquipèdia i en un Comunicat de prensa. ¡Anem a pels 5.000 entre tots!. --Valencian 00:23, 12 juny 2009 (UTC)

Plasme la proposta de Rox per a que tots lo millorem i aportem i aixina tingam un 5.000 de lux.[2]--Chimo 12:26, 15 juny 2009 (UTC)

Plantilla Pobles de Valéncia[editar còdic]

Considere que no tenim que utilisar eixa plantilla per lo gran que és. Ahir escomencí a fer plantilles de les comarques, tindríem que utilisar només eixes.--RoX 18:28, 21 juny 2009 (UTC)

Plantilla:Municipis_de_l'Horta_Oest no està protegida perque encara no existix. Si vols crear-la pots agarrar per eixemple la de Plantilla:Municipis_de_l'Horta_Nort canviant els pobles--RoX 18:39, 21 juny 2009 (UTC)
Eixa plantilla està protegida per mi. ¿Vols editar alguna cosa? Pots comentar-ho en la seua discussió. Acabe de crear Plantilla:Municipis_de_la_Vall_d'Albaida sense protegir. --RoX 18:46, 21 juny 2009 (UTC)
Estic creant plantilles de comarques, si vols anar afegint-les a la vegada que fiques les banderes...--RoX 21:13, 21 juny 2009 (UTC)

El Villar[editar còdic]

Uff. Jamás havia escoltat el Vilar, pense que es millor el seu nom. El Villar--Chimo 16:10, 29 juny 2009 (UTC)

Ok. No mes lo deya per que tinc família de Villar i mai lo havia escoltat. Si aixina lo posa,aixina lo deixem. Ara que tampoc soc partidari de traduir els noms propis. Deixem Vilar. --Chimo 06:46, 30 juny 2009 (UTC)


Tirant de Uiquipèdia[editar còdic]

Home, es per a felicitar-te, que estas tirant de Uiquipedia estes 2 ultimes semanes, ahi al tall. Gracies als teus articuls hem arribat al puesto nº109 en la classificacio de Uiquipèdia i hem escalat 2 posicions. Es veu que per l'estiu, en este moment, nomes quedem 3-4 persones en actiu, jeje. Estan casi tots de vacacions. Pero bo, anem fent cami, que es lo important. Bo, gracies i un abraç: --Valencian 15:07, 29 jul 2009 (UTC)

Pues yo he tingut varies jornades de una o dos semanes d'intens treball uiquipediste, i ningú m'ha felicitat. Yo ara mateix estic de vacacions, pero si que he tingut una o dos semanes cada 2 messos que he treballat moltíssim. --Vixca Valencia 18:44, 31 jul 2009 (UTC)


Sobre Banyeres[editar còdic]

No ho havia mirat en el diccionari de la RACV, gracies. El nom oficial del poble es "Banyeres de Mariola". Yo en son dia vaig ficar nomes "Banyeres" perque es la denominacio de tota la vida, pero ho vaig canviar perque es oficial l'atre nom des dels anys 80 o algo aixina. En este cas en concret, al meu entendre, no es un intent de catalanisacio d'afegir al nom oficial del poble la "coletilla" de la comarca a on esta situat el poble, tal i com fan en Catalunya en molts pobles, ya que "Mariola" es el nom de la serra a on està el poble, Serra de Mariola, i no de la comarca (L'Alcoya). Crec que el canvi va ser per motius sentimentals (la Serra de Mariola ho es tot per al poble, un poc com ha passat en "Aras de los Olmos", abans "Aras de Alpuente") i un poc en pla comercial per al turisme, al portar el nom de la serra en el nom oficial. Pero vaja, com veges, si vols podem passar el nom de l'articul a "Banyeres" a seques i "Banyeres de Mariola" quedaria com una simple redireccio. ¿Que te pareix aixina?. --Valencian 14:27, 9 set 2009 (UTC)

Ya està canviat lo de Banyeres. No, tranquil, per a res m'ha sentat mal, al contrari, has fet molt be en dir-me-ho perque no ho havia mirat en el diccionari de la RACV. Simplement que en este cas, com soc de prop d'alli, se que el canvi de nom del poble no va ser per catalanisme ni res d'aixo. Pero hem de seguir un criteris fixos per a tots el pobles i han de ser els de la RACV. De totes formes, alli tot lo mon diu "Banyeres" a seques, que es com s'ha dit tota la vida. Ningu diu "Banyeres de Mariola" que es llarguissim. Tema arreglat. Un abraç: --Valencian 19:22, 9 set 2009 (UTC)


El repte dels 6.000 articuls[editar còdic]

Comentava l'atre dia en atre usuari de Uiquipedia, que estaria be arribar als 6.000 artículs d'ací a Nadals i celebrar els 6.000 artículs en una copeta de cava valencià en la ma estos nadals. ¿Que vos pareix l'idea?.Yo pense que poc a poc podem arribar.

Nomes nos falten 600 artículs i queden casi 4 mesos sancers. Ya ho conseguirem en els 5.000 artículs, que arribarem inclús abans de lo que pensàvem. Crec que esta volta segur que tambe podem conseguir-ho poc a poc. Salutacions: --Valencian 20:56, 9 set 2009 (UTC).


Traductor Modificat[editar còdic]

Perdona, pero me preguntares el 10-Setembre sobre el Salt modificat. Es que com el teu comentari no el firmares i no sabia qui m'habia preguntat per l'assunt. Ara, rastrejant en l'historial de la meua pagina de discussio, ho he vist. Sobre este tema lo millor es que li envies un correu a "Admin". Ell t'ho podra enviar de nou. Es molt util i molt rapit. Ara, n'hi ha que anar molt en conte i repasar be el text despres de la traduccio, perque a voltes es ralla i es claven algunes catalanades (ya que el Salt original es com es) i s'inventa alguna cosa de tant en tant. Pero ya te dic que es una maravella, molt practic una volta agarres practica. --Valencian 21:54, 2 oct 2009 (UTC)


Els 7.000 artículs[editar còdic]

A vore si, en l'esforç de tots, es possible arribar als 7.000 artículs a final d'any o per lo mínim a principis de l'any que ve. Queden 400 artículs per a conseguir-ho. Des del mes de març d'enguany la nostra Uiquipèdia en valencià es troba un poc parada i necessitem donar-li un nou impuls. Gràcies. --Valencian (discussió) 13:00, 21 oct 2010 (PDT)