Twitter

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logotip de Twitter

Twitter és una ret social gratuïta que oferix un servici de microblogging, i permet publicar a l'usuari actualisacions personals, aixina com llegir les d'atres usuaris. Estes actualisacions, conegudes també com tweets, poden ser d'un màxim de 140 caràcters. Els usuaris del servici poden seguir les anotacions d'atres persones fent-se els seus seguidors (followers), aixina com ser seguits pels demés.

Història[editar | editar còdic]

Twitter es creà en l'any 2006, en San Francisco, Califòrnia, i en l'actualitat conta en personalitats com Barack Obama, Paulo Coelho i una ampla varietat de polítics, artistes, deportistes, etc. Ademés també estan presents els principals mijos de comunicació mundials.

Durant algun temps, l'actor britànic Stephen Fry fon l'usuari més seguit en Twitter, tal i com informà el diari The Times[1], encara que el primer en arribar al milló de seguidors fon l'actor estat-unidenc Ashton Kutcher, seguit de prop per la CNN[2]. Twitter es, ademés, amprat com a mig divulgatiu: ademés dos mijos de comunicació, institucions i entitats educatives, també es realisen atres accions divulgatives com son, per eixemple, el conte d'usuari de George Orwell (que ampra com a base per a les actualisacions del seu diari)[3], la publicació en tweets de la novela Rayuela de Julio Cortázar[4]

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]