Tuenti

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logotip de Tuenti

Tuenti és una ret social virtual dirigida a la població jove espanyola. Permet a l'usuari crear el seu propi perfil, pujar fotos i vídeos i contactar en amics. Té atres moltes possibilitats com crear events i etiquetar amics en fotos.

Inaugurat en giner de l'any 2006, Tuenti és un dels llocs web més visitats en Espanya, segons Alexa Internet. La ret social als seus començaments estava únicament en espanyol pero a dia de hui s'ha traduït també al anglés i atres idiomes oficials de l'estat com el gallec, català i euskera deixant fora al valencià. Existixen campanyes per a traduir la ret social al valencià i al asturià.

Història[editar | editar còdic]

Fon creada en l'any 2006 per Zaryn Dentzel, un estudiant estat-unidenc actualment afincat en Madrit (Espanya). Dentzel conegué Espanya a través d'un intercanvi que li portà a Cabeza del Buey (Badajoz) i, a arrel d'esta experiència, fon com anys més tart naixeria Tuenti. Al principi anava dirigit per a universitaris i sols alguns coneguts pogueren provar-ho. Més tart, en vista del seu èxit, permeteren l'entrada a més usuaris, pero sols si tenien convidació. Actualment se calcula 6 millons d'usuaris en Espanya, l'immensa majoria d'ells universitaris i colegials.

Enllaços externs[editar | editar còdic]