Renovacio Politica

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Renovacio Politica (RePo)
Logo Renovació Política.jpg
President Juan Carlos Ponce Martín
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 2012
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu Valéncia
Ideologia política valencianisme
Afiliació internacional
Partits que la componen {{{partits}}}
Web

Renovacio Politica (RePo) és un partit polític de la Comunitat Valenciana d'ideologia valencianista. És un partit polític d'àmbit valencià fundat l'any 2012 baix la presidència de Benjamín Lafarga.

Història[editar | editar còdic]

Renovació Política naixqué com a reacció contrària a la decisió del president d'Unió Valenciana de no presentar candidatura en les eleccions a les Corts Valencianes de 2011 i de donar soport al Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) i en l'objectiu d'omplir el buit que deixaven els regionalistes fagocitats pel PP. En l'actualitat està dirigit per Juan Carlos Ponce Martín.

Objectius[editar | editar còdic]

Renovació Política s'autodefinix com un partit transversal i regeneracional, que fuig d'una ideologia concreta per tal d'agafar lo millor de cadascuna. Demana una educació, una sanitat i una justícia del poble i per al poble. També defén la desaparició de les diputacions provincials i un major autogovern per al Regne de Valéncia, ara Comunitat Valenciana.

Ideologia[editar | editar còdic]

Cartell

Segons s'extrau del seu programa Renovacio Politica busca aportar canvis a la forma de governar per mig de l'implantació d'un sistema eficaç en la gestió de l'economia, aixina com conseguir un major autogovern de la comunitat autònoma i la defensa del valencià i la cultura valenciana. Donar-li l'importància a la salut, l'educació, el treball, les infraestructures, el camp, la peixca tradicional valenciana que en el seu dia va tindre, reviscolar en ilusió, en ganes, la riquea del poble valencià.

Una política social que done solucions als problemes que patix el poble valencià, que defenga als parats i als empresaris, que lluite pels interessos dels valencians per tot lo mon, que defenga les raïls valencianes, el dret a l'educació , sanitat i una justícia del poble i per al poble".

Renovació Política considera que la llengua dels valencians és la llengua valenciana; la bandera dels valencians, la Real Senyera; utilisa el terme Regne de Valéncia, encara que també el terme estatutari, Comunitat Valenciana.

Activitats[editar | editar còdic]

En l'any 2014 anuncià un acort electoral en Accio Nacionalista Valenciana, UNIO, Bloque Aragonés i PRAO per a concòrrer junts en les eleccions europees en el nom Proyecto Europa.

En 2015 anuncià un acort electoral en Accio Nacionalista Valenciana i UNIO per a concòrrer junts en les eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2015 en la coalició AVANT.

En l'any 2016 anuncià la separació del proyecte de la Coalicio AVANT.

Resultats electorals[editar | editar còdic]

  • Eleccions generals espanyoles de 2016: 569 vots = 0 diputats.
  • Eleccions generals espanyoles de 2015: 1.001 vots = 0 diputats (dins de la coalició Avant).
  • Eleccions a les Corts Valencianes de 2015: 1.307 vots = 0 diputats (dins de la coalició Avant).
  • Eleccions al Parlament Europeu de 2014: 11.427 vots = 0 diputats (en coalició en UNIÓ, Accio Nacionalista Valenciana, Bloque Aragonés, Partido Regionalista por Andalucía Oriental).