Realitat

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La realitat és el conjunt de tot allò que existix, en contrast en tot allò que és imaginari o allò que sembla atra cosa que lo que és.[1]

Segons les escoles filosòfiques que analisen el concepte, la realitat pot incloure o no entitats fora de l'abast de la percepció (com l'ànima o Deu) o en canvi pot ser el regne d'allò mesurable, accessible per mig de la raó o els sentits i per tant susceptible de ser usat com a prova per a les hipòtesis o judicis.

Real pot usar-se com a sinònim de cert, de existent o inclús de ser i sol usar-se com a antònim de possible, irreal, ideal o imaginari. En el sentit comú, per tant, la realitat sol equivaldre al món exterior a un mateix, en una existència física.

Referències

  1. Compact Oxford English Dictionary of Current English, Oxford University Press, 2005. (Full entry for reality: "reality • noun (pl. realities) 1 the state of things as they actually exist, as opposed to an idealistic or notional idea of them. 2 a thing that is actually experienced or seen. 3 the quality of being lifelike. 4 the state or quality of having existence or substance.")