Matemàtic

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Tales de Milet, considerat com un dels primers matemátics

Un matemàtic (del llatí: mathematĭcum i este a la seua volta del grec μαθηματικός mathēmatikós) és una persona l'àrea primària de la qual d'estudi i investigació és la matemàtica, és dir que contribuïx en nou coneiximent en este camp d'estudi. En sentit estricte, un matemàtic és un investigador en el àrea de les matemàtiques. El terme recobrix una gran gama de competències i de pràctiques molt diferents, que compartixen un vocabulari comú i un formalisme específic, aixina com una exigència de rigor pròpia d'esta disciplina.

És capaç de convertir en fets verificables les lleis formulades en forma general (resolució d'equacions) i analisa la validea de dites lleis per mig de l'us d'estadístiques. Usa, inventa, reflexiona i experimenta en la matemàtica en la finalitat de trobar noves aplicacions dels métodos matemàtics en vistes a la seua utilisació en l'investigació científica o en l'aplicació tècnica.

El terme genèric matemàtic pot decantar-se en dominis més restringits, com per eixemple: geometra, algebriste, analiste, etc.

Enllaços externs