Joaquín Manglano Cucaló de Montull

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Joaquín Manglano Cucaló de Montull
Joaquín Manglano.png
Joaquin Manglano en l'any 1919
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Noble, propietari rural i polític
Naiximent: 1892
Lloc de naiximent: Valéncia, Espanya
Defunció: 1974
Lloc de defunció:


Joaquín Manglano Cucaló de Montull (Valéncia, 1892 - † 1974) va ser un noble, propietari rural i polític valencià, baró de Llaurí.

Es va llicenciar en dret i filosofia i lletres per l'Universitat de Valéncia. Des del 1916 també va ser baró de Càrcer. Milità en el Partit Lliberal Conservador, en el que va ser triat diputat pel districte de Albocàsser en les eleccions espanyoles de 1919.

Durant la dictadura de Primo de Rivera va ser regidor del Ajuntament de Valéncia. Al proclamar-se la Segona República Espanyola es va aproximar al carlisme i va ingressar en la Comunió Tradicionalista, partit en que va ser triat diputat per Valéncia ciutat en les eleccions generals espanyoles de 1933.

Durant la guerra civil espanyola donà soport als sublevats, i va ser president de la Junta Tradicionalista del Regne de Valéncia i membre de la Junta de Guerra Carlista. De 1939 a 1943 va ser alcalde de Valéncia i cap regional del Moviment Nacional. També va ser procurador en les Corts Espanyoles de l'any 1958 al 1967, Conseller Nacional del Moviment i va ocupar diversos càrrecs en la secció agrària del Sindicat Vertical.

Referències[editar | editar còdic]


Predecessor:
Francisco Londres Alfonso
Escudo de Valencia 2.svg
Alcalde de Valéncia

19391943
Successor:
Juan Antonio Gómez Trénor