Godofredo Buenosaires Vicent

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Godofredo Buenosaires Vicent
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Ceramiste i professor
Naiximent: 19 de decembre de 1895
Lloc de naiximent: Castelló, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 10 d'octubre de 1974
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Godofredo Buenosaires Vicent (Castelló de la Plana, 19 de decembre de 1895 - Valéncia, 10 d'octubre de 1974) va ser un ceramiste i docent valencià, sent molt premiat pel seu treball en distints llocs d'Espanya i Europa.

Si be la seua faceta professional com a ceramiste és la més coneguda, també va ser artiste plàstic, i integrant de l'Agrupació Ribalta.

Formació[editar | editar còdic]

La formació en l'ofici, de llarga tradició en la Comunitat Valenciana, la va realisar en diverses escoles de Castelló, Barcelona, París i Roma.

Va iniciar la seua formació artística en el taller dels escultors Viciano i també fon discípul del pintor i escultor Vicent Castell. Va obtindre una beca de la Diputació de Castelló i es va traslladar a París en l'any 1927 coneixent els secrets de les porcelanes franceses.

Durant cinc anys va estudiar en França dibuix i color aplicat a la ceràmica.

Llabor professional[editar | editar còdic]

Com artesà[editar | editar còdic]

La seua vida professional es va desenrollar en L'Alcora. Godofredo Buenosaires va començar en el món laboral a l'edat d'onze anys, en una fusteria. Posteriorment, va ingressar com a aprenent en un taller d'art religiós. Despuix d'una parada de tres anys durant la Primera Guerra Mundial en el que va ser destinat a un campament d'artilleria en Valéncia, va conseguir en l'any 1924 obrir un taller propi.

Com a docent[editar | editar còdic]

És va traslladar a Madrit per a dirigir l'Escola de Ceràmica. Va impartir classes de ceràmica en distintes institucions, com l'Escola Sindical de Formació Professional d'Irún, en l'escola de les Fàbriques de L'Alcora i en la Real Fàbrica del Bidasoa, Porcelanas Bidasoa.

Premis[editar | editar còdic]

Els premis que va rebre l'artiste varen ser variats. Va obtindre la primera medalla en l'exposició de Belles arts de Madrit en l'any 1924, en la seua especialitat de ceràmica. Medalla d'argent en l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, el Premi de Ceràmica i Vidre del Conservatori d'Arts i Oficis de París en 1923, distintes medalles rebudes en la Nacional Decorativa i la d'Artesà distinguit en l'any 1973.

Reconeiximents[editar | editar còdic]

El 25 de febrer de 1991, l'Ajuntament de Castelló de la Plana va acordar nomenar com a carrer del Ceramiste Godofredo Buenosaires al que està situat entre l'Avinguda de Casalduch i la de Ferrando el Catòlic de la ciutat de la Plana.

Enllaços externs[editar | editar còdic]