Pennsilvània
Pennsilvània, és un dels cinquanta estats que formen els Estats Units d'Amèrica. La seua capital és Harrisburg i la seua ciutat més poblada, Filadèlfia, famosa per ser el lloc a on es va elaborar la Declaració d'Independència i la Constitució.
Va ser el segon estat en ser admés en l'Unió, el 12 de decembre de l’any 1787.
Llimits[editar | editar còdic]
Està ubicat en la regió Norest del país, divisió Atlàntic Mig, llimitant al nort en Nova York, al noreste i est en el riu Delaware que ho separa de Nova York i Nova Jersey respectivament, al sur en Maryland, al suroest en Virginia Occidental, a l'oest en Ohio i al noroest en el llac Erie.
Demografia[editar | editar còdic]
En 12.702.379 habs. en l'any 2010 era ya el sext estat més poblat, per darrere de Califòrnia, Texas, Nova York, Florida i Illinois, i en 106,49 hab/km², el nové més densament poblat, per darrere de Nova Jersey, Rhode Island, Connecticut, Massachusetts, Maryland, Delaware, Nova York i Florida.
Economia[editar | editar còdic]
El Producte Intern Brut de Pennsilvània en l'any 2007 va ser de 531.110 millons de dólars. Per renda per càpita Pennsilvània, en 35.153 dólars, se situa en el lloc 42 entre els 50 estats nortamericans.
Filadèlfia en l'any 2007, era sèu de dèu companyies del Fortune 500 i Pennsilvània és líder en el sector financer i l'indústria de segurs. Pittsburgh és sèu de sèt empreses del Fortune 500. En total, Pennsilvània és sèu de cinquanta empreses del Fortune 500.
En l'any 2002 Pennsilvània ocupava la denovena posició del país en producció agrícola, pero se situa primer en fungicultura, tercer en la producció d'arbres de Nadal i ous, quart en vivers, llet i dacsa. Se situa octau en la nació per producció vinícola.
Enllaços externs[editar | editar còdic]
- Wikimedia Commons alberga contingut multimèdia sobre Pennsilvània.
|