Demetrio Ribes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Demetrio Ribes Marco
Estació del Nort de Valéncia
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Arquitecte
Naiximent: 1877
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 1921
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Demetrio Ribes Marco (Valéncia 1877 - † 1921) fon un arquitecte valencià que se va formar en Madrit i que va desenrollar la seua obra principalment en la ciutat de Valéncia.

Biografia[editar | editar còdic]

La seua obra rep influències dels corrents estilístiques del moment (eclecticisme, modernisme, racionalisme) i s'emmarca principalment en l'us industrial.

Fon nomenat arquitecte de la Companyia dels Ferrocarrils del Nort en l'any 1902, realisant proyectes ferroviaris tant en Valéncia com en atres ciutats. Hi ha que destacar els edificis bessons en l'estació de Príncip Pio de Madrit i en l'estació del Nort de Barcelona, sent la seua obra més important l' Estació del Nort de Valéncia proyectada en l'any 1906, la que podem considerar pertanyent al moviment secessioniste influenciat per Otto Wagner.

Proyectà les seues primeres obres civils utilisant el formigó armat, per al que funda la “Companyia Espanyola de Construccions”, sent l'iniciador de l'ocupació d'este material en la Comunitat Valenciana en la realisació dels Docks comercials del Port de Valéncia.

Obra[editar | editar còdic]

Edifici de Correus de Castelló de la Plana, obra de l'arquitecte valencià Demetrio Ribes

Entre les seues obres destaquen aixina mateix: