Comissió Falla Sant Miquel-Plaça Vicent Iborra

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Sant Miquel-Plaça Vicent Iborra
Smiguel.jpg
Comissió no.: Els Antics

18

Fallera Major: Sylvia Fons Pérez
President: Comissió gestora
Fallera Major Inf.: Emma Herrero Martínez
President Inf.: Iker Gilabert Jiménez
Any de fundació: 1861
Direcció casal: Plaça Vicent Iborra nº 3
Comarca:
Barri: El Carme
Còdic postal: 46003
Població: Valéncia
Pàgina web: http://www.lapaginademmm.com/smiguel.htm
Correu electrònic: secretariafallasanmiguel@hotmail.com

La Falla de Sant Miquel, també coneguda com a Falla Els Antics com el seu propi nom indica, és una de les Falles més antigues de Valéncia.

Està situada en ple centre històric de Valéncia, en el cor del típic barri del Carme, a espales del Mercat de Mossén Sorell.

Història[editar | editar còdic]

Censada actualment en el Nº 18 en J.C.F., la primera constància escrita d'ella és de l'any 1861, encara que pareix ser que abans ya hagué alguns anys en els que se plantà la Falla.

Aixina puix estaríem parlant d'una de les falles més antigues de Valéncia, per ad alguns inclús la 1ª Falla que se plantà en la nostra ciutat.

Ubicació[editar | editar còdic]

El casal faller, ha segut durant més de 20 anys, una "Barraca" valenciana, única que hi havia en l'interior de la nostra ciutat i que fon abatollada per l'Ajuntament de Valéncia el 07-09-08 en el pretext de construir en urgència precisament en eixe lloc, un Parc de Bombers que 6 anys més tart encara estava a mitat construir.

Actualment el casal faller, està situat en la Plaça de Vicent Iborra Nº 3, enfront de la porta principal de l'Iglésia dels Mercedaris.

Vore també[editar | editar còdic]