Clavell

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El clavell es la flor de la clavellinera, (Dianthus caryophyllus) que són un gènero de plantes en flor de la família de les cariofilàcies. Poden aplegar a tindre fins a 80-90 cm. d'alçada i les seues flors són molt vistoses.

La majoria de les flors de les espècies de clavellineres es coneixen en els noms comuns de clavell, clavellina o clavellet. Són originaries principalment d'Euràsia i tota la conca del Mediterràneu. També hi ha algunes espècies africanes i una espècies (Dianthus repens) en l'Amèrica subàrtica.

Generalment, són plantes herbàcees perennes. Les fulles són de disposició oposta i simples. Les flors tenen cinc pétals i poden ser de diferents colors. El frut és una càpsula.

En principi, el clavell silvestre florix en la primavera i l'estiu. Pero el clavell cultivat, se pot fer florir de manera artificial inclús en l'hivern. L'únic que requerix pel seu creiximent és una bona terra i molta aigua i sol.

Les flors tenen una fragància molt olorosa i són usades en perfumeria.

Les formes obtingudes per a jardineria tenen les flors molt més grosses i vistoses que les silvestres.

Carnation flower.jpg BBC Gardeners World - 2017-06-15 - Andy Mabbett - 23.jpg BBC Gardeners World - 2017-06-15 - Andy Mabbett - 19.jpg 康乃馨(香石竹) Dianthus caryophyllus -香港花展 Hong Kong Flower Show- (9229875484).jpg Гвоздика en face (Dianthus caryophyllus).jpg 康乃馨 Dianthus caryophyllus Marie Chabaud -香港花展 Hong Kong Flower Show- (9216082536).jpg
Diferents classes de clavells