CV-700

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La CV-700 és una carretera autonómica de la Comunitat Valenciana que comunica Bocairent en Pego i El Verger en la provincia d'Alacant.

Eix Bocairent - Pego CV-700
Identificador Indicador CV700b.png
Tipus de carretera Carretera Convencional
Llongitut 68,6 Km
Orientació  CV-81  (Bocairent) a  N-332 , (El Verger)
Llocs que travessa Bocairent - CV-81
Agres
Muro d'Alcoy
Planes de la Baronia
Vall de Gallinera
Atzúbia
Pego
El Verger- N-332a
Administració Escudo de la Comunidad Valenciana.svg Generalitat Valenciana


Nomenclatura[editar | editar còdic]

Indicador del quilómetro 4

La carretera CV-700 pertany a la Ret autonòmica de carreteres de la Comunitat Valenciana, i comunica Bocairent en Pego i El Verger en la província d'Alacant.

Història[editar | editar còdic]

Anteriorment la CV-700 tenia la denominació d' A-202 en el tram entre Bocairent i Muro, i de C-3311 per al tram entre Dénia i Muro d'Alcoy, continuant esta fins Alcoy en traçat simultàneu en la N-340, el recorregut d'esta era pràcticament el mateix que el de l'actual CV-700, encara que l'antiga comarcal discorria en trams d'atres carreteres, com la citada N-340 i la N-332 fins a Dénia. Es tracta d'una important carretera comarcal de gran valor cultural i mig ambiental, gestionada por la Generalitat Valenciana que unix l`interior i la costa de les províncies d'Alacant.

Traçat Actual[editar | editar còdic]

La CV-700 inicia el seu recorregut a l'enllaç en la CV-81 a Bocairent, passa per Alfafara i Agres. Continua fins arribar a Planes. Passa per diversos pobles chicotets de la província fins a Pego, capital de la comarca de Les Valls de Pego, a on discorre per la població per la nova carretera de circumvalació en la que, a l'eixir del poble arriba fins a El Verger, a on alcança la carretera nacional N-332a, antiga carretera Alacant-Valéncia, desviada ara per l'exterior de la població. En l'últim tram té ademés carril bici.

La CV-700 al seu pas per Alfafara (Alacant), a l'entrada d'esta població (Avda. Generalitat Valenciana)

Interés turístic[editar | editar còdic]

La CV-700 té la consideració de CARRETERA D'INTERÉS TURÍSTIC REGIONAL (CIT), ya que és una carretera de montanya en interessants vistes. Travessa la Serra de Mariola o Les Valls de Pego, referents en el turisme d'interior.

Futur de la CV-700[editar | editar còdic]

Es tracta d'una carretera comarcal en relativament bon estat, llevat dels numerosos trams de curves. El desig dels habitants de les poblacions del voltant seria que es millorara l'actual carretera, encara que sense agredir l'entorn.

Vore també[editar | editar còdic]