Poble Democràtic

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Poble Democràtic-PODEM
Poble Democràtic.jpg
President {{{president}}}
Líder {{{líder}}}
Portaveu Agustí Zacarés i Romaguera
Fundació Octubre de 2013
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu
Ideologia política valencianisme, democràcia, ecologisme, progressisme
Afiliació internacional {{{internacional}}}
Partits que la componen {{{partits}}}
Web https://www.poble.org

Poble Democràtic-PODEM (POBLE) és un partit polític valencià. Es definix com un proyecte polític de proximitat i propon una estructura interna plenament horisontal, sense jerarquia, basada en el municipalisme.

Història[editar | editar còdic]

Durant la Convenció Valencianista de 2012 es parlà de crear un partit valencià de base civil que es regira pels principis establits en ella i donara veu a les necessitats dels valencians. Com a resultat, POBLE naix en octubre de 2013.

Actualment, té implantació en Albal, Almàssera, Catarroja, Elig, Massanassa, Puçol, Sedaví, i en la ciutat de Valéncia. Recentment celebraren el seu primer congrés.

En l'any 2015 va formalisar la coalició electoral En Positiu junt a Units per Valéncia, Gent per Benifayó, Independents de Montroy i Gent en Positiu per a presentar-se a les eleccions generals d'eixe mateix any.

En maig de 2022 Poble Democràtic s'integra en la federació de partits valencianistes Decidix, com un dels membres fundadors de la mateixa.

Ideologia[editar | editar còdic]

Seminari

L'ideari del partit es fonamenta en els següents aspectes[1]:

  • Autonomisme integrador.
  • Canvi social.
  • Transparència [2]
  • Democràcia interna.

Estructura[editar | editar còdic]

POBLE canvia l'estructura de jerarquia vertical típica dels partits tradicionals per una estructura assambleària, transversal i cooperativa, establint els mateixos drets i deures per a tots els partits locals o grups municipals que s'integren en el proyecte.

Esta estructura intenta crear una ret de sinèrgies a on el conjunt oferix recolzament organisatiu i formatiu, coordinació i ajuda per a treballar millor de cara als problemes locals, servicis de resolució de problemes i organisació d'actes i events.

Autofinançació[editar | editar còdic]

POBLE aspira a la no dependència dels diners de subvencions o ajudes externes, com a forma d'evitar la supeditació dels ideals del partit ad atres diferents. Per a conseguir-la, es financen en les aportacions dels participants (afiliats) en el proyecte i en la venda d'artículs com participacions de loteria o targetes d'Euromilló.

Gràcies a la llaugerea de la seua estructura i el sistema e-polític, necessita una cantitat de diners molt menor que els partits tradicionals.

Cites[editar | editar còdic]

Des de POBLE volem felicitar als valencians per haver participat hui en la festa de la democràcia. El respecte, la naturalitat i la total absència d'incidents importants és la notícia més destacada. Siga quin siga el resultat de hui, en POBLE continuarem lluitant en vocació de servici per millorar la calitat de vida dels nostres conciutadans.
Comunicat de POBLE (Facebook, 24.5.2015)

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]