Diferència entre les revisions de "Pàgina web"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'tingut' a 'tengut')
m (Text reemplaça - 'contengut' a 'contingut')
 
Llínea 5: Llínea 5:
 
La pàgina s'escriu en un [[llenguage de marcat]] que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment [[HyperText Markup Language|HTML]].
 
La pàgina s'escriu en un [[llenguage de marcat]] que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment [[HyperText Markup Language|HTML]].
  
El contengut de la pàgina pot ser predeterminat ("pàgina web estàtica") o generat al moment de visualisar-la o solicitar-la a un [[servidor web]] ("pàgina web dinàmica"). Les pàgines dinàmiques que es generen al moment de la visualisació es fan a través de [[llenguage de programació interpretat|llenguages interpretats]], generalment [[JavaScript]], i l'aplicació encarregada de visualisar el contengut és la que ha de generar-ho. Les pàgines dinàmiques que es generen al ser solicitades són creades per una aplicació en el servidor web que alberga les mateixes.
+
El contingut de la pàgina pot ser predeterminat ("pàgina web estàtica") o generat al moment de visualisar-la o solicitar-la a un [[servidor web]] ("pàgina web dinàmica"). Les pàgines dinàmiques que es generen al moment de la visualisació es fan a través de [[llenguage de programació interpretat|llenguages interpretats]], generalment [[JavaScript]], i l'aplicació encarregada de visualisar el contingut és la que ha de generar-ho. Les pàgines dinàmiques que es generen al ser solicitades són creades per una aplicació en el servidor web que alberga les mateixes.
  
Respecte a l'estructura de les pàgines web alguns organismes, en especial el [[World Wide Web Consortium|W3C]], solen establir directives en l'intenció de normalisar el disseny per a facilitar i simplificar la visualisació i interpretació del contengut.
+
Respecte a l'estructura de les pàgines web alguns organismes, en especial el [[World Wide Web Consortium|W3C]], solen establir directives en l'intenció de normalisar el disseny per a facilitar i simplificar la visualisació i interpretació del contingut.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Última revisió del 10:36 23 feb 2018

Una pàgina web, també coneguda com pàgina d'Internet, és un document adaptat per a la Web i normalment forma part d'un lloc web. La seua principal característica són els hiperenllaços a atres pàgines web, sent açò el fonament de la Web.

Una pàgina està composta principalment per informació (a soles text o multimèdia) i hiperenllaços; ademés pot contindre o associar senyes d'estil per a especificar com ha de visualisar-se o aplicacions incrustades per a fer-la interactiva.

La pàgina s'escriu en un llenguage de marcat que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment HTML.

El contingut de la pàgina pot ser predeterminat ("pàgina web estàtica") o generat al moment de visualisar-la o solicitar-la a un servidor web ("pàgina web dinàmica"). Les pàgines dinàmiques que es generen al moment de la visualisació es fan a través de llenguages interpretats, generalment JavaScript, i l'aplicació encarregada de visualisar el contingut és la que ha de generar-ho. Les pàgines dinàmiques que es generen al ser solicitades són creades per una aplicació en el servidor web que alberga les mateixes.

Respecte a l'estructura de les pàgines web alguns organismes, en especial el W3C, solen establir directives en l'intenció de normalisar el disseny per a facilitar i simplificar la visualisació i interpretació del contingut.

Vore també

Referències