Llesques en ou

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 01:17 8 set 2022 per Valencian (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Llesques en ou

Les llesques en ou o llesquetes en ou (en castellà, Torrija/s) són unes tallades de pa chopades en vi o llet, reboçades en ou, i que són fregides i endolcides en sucre.

Les llesques en ou és un dolç molt senzill pero riquíssim, el podem trobar en moltes variacions no solament en tota la Comunitat Valenciana, sino per tota Espanya, i que admet infinitat de variacions per la seua senzillea. En principi, és un postre típic de Semana Santa pero que passà també al Nadal i s'ha quedat per a tot l'any. Provablement per ser tan barat i ric al mateix temps. Fon un remei que s'utilisà per a fer servir el pa dur que se tenia en casa i per l'abstinència durant la Semana Santa.

Ingredients[editar | editar còdic]

Elaboració[editar | editar còdic]

Bollim la llet durant un parell de minuts despuix de posar-li un palet de canella i una pell de llima, i la traem deixant-la gelar, mentres, tallem el pa en llesques de centímetro i mig aproximadament de grosses. Deurem usar qualsevol pa que no desmolle fàcilment i que aguante l'amerat sense desfer-se, preferiblement pa dur. Traem la canella i la llima i posem en un plat gran o una font les llesques, i les amerarem en la llet fins que se mullen. Posarem una paella a fòc alt en abundant oli d'oliva i la deixarem calfar. Mentres, haurem batut en un plat els ous com per a tortilla, i reboçarem be en ells cada llesca abans de posar-la a fregir en la paella. Quan estiga ben dorada per abdós costats, es trau i s'escorre l'oli sobre una font en paper de cuina. Es polvoreja de sucre i canella en pols i es trauen a la taula ben calentes.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]