Diferència entre les revisions de "Informació"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
 
{{En desenroll}}
 
{{En desenroll}}
  
La '''informació''' és un conjunt organisat de [[senyes]] processaments, que constituïxen un [[mensage]] que canvia l'estat de coneiximent del subjecte o sistema que rep dit mensage. Existixen diversos enfocaments per a l'estudi de l'informació:
+
L''''informació''' és un conjunt organisat de [[senyes]] processaments, que constituïxen un [[mensage]] que canvia l'estat de coneiximent del subjecte o sistema que rep dit mensage. Existixen diversos enfocaments per a l'estudi de l'informació:
 
* En [[biologia]], l'informació es considera com a estímul sensorial que afecta al comportament dels individus.
 
* En [[biologia]], l'informació es considera com a estímul sensorial que afecta al comportament dels individus.
 
* En [[computació]] i [[teoria de l'informació]], com una mesura de la complexitat d'un conjunt de senyes.
 
* En [[computació]] i [[teoria de l'informació]], com una mesura de la complexitat d'un conjunt de senyes.
 
* En comunicació social i periodisme, com un conjunt de mensages intercanviats per individus d'una societat en fins organisatius concrets.
 
* En comunicació social i periodisme, com un conjunt de mensages intercanviats per individus d'una societat en fins organisatius concrets.
  
Els [[senya|senye]]s sensorials una volta percebuts i processaments constituïxen una informació que canvia l'estat de [[coneiximent]], això permet als individus o sistemes que posseïxen dit estat nou de coneiximent prendre decisions pertinents concordes a dit coneiximent.
+
Les [[senya|senye]]s sensorials una volta percebudes i processades constituïxen una informació que canvia l'estat del [[coneiximent]], això permet als individus o sistemes que posseïxen dit estat nou de coneiximent prendre decisions pertinents concordes a dit coneiximent.
  
Des del punt de vista de la ciència de la computació, la '''informació''' és un [[coneiximent]] explícit extret per sers vius o sistemes experts com a resultat d'interacció en l'entorn o percepcions sensibles del mateix entorn. En principi l'informació, a diferència de les senyes o les percepcions sensibles, tenen estructura útil que modificarà les successives interaccions del que posseïx dita informació en el seu entorn.
+
Des del punt de vista de la ciència de la computació, l''''informació''' és un [[coneiximent]] explícit extret per sers vius o sistemes experts com a resultat d'interacció en l'entorn o percepcions sensibles del mateix entorn. En principi l'informació, a diferència de les senyes o les percepcions sensibles, tenen estructura útil que modificarà les successives interaccions del que posseïx dita informació en el seu entorn.
  
 
[[Categoria:Comunicació]]
 
[[Categoria:Comunicació]]

Revisió de 09:44 20 feb 2017


L'informació és un conjunt organisat de senyes processaments, que constituïxen un mensage que canvia l'estat de coneiximent del subjecte o sistema que rep dit mensage. Existixen diversos enfocaments per a l'estudi de l'informació:

  • En biologia, l'informació es considera com a estímul sensorial que afecta al comportament dels individus.
  • En computació i teoria de l'informació, com una mesura de la complexitat d'un conjunt de senyes.
  • En comunicació social i periodisme, com un conjunt de mensages intercanviats per individus d'una societat en fins organisatius concrets.

Les senyes sensorials una volta percebudes i processades constituïxen una informació que canvia l'estat del coneiximent, això permet als individus o sistemes que posseïxen dit estat nou de coneiximent prendre decisions pertinents concordes a dit coneiximent.

Des del punt de vista de la ciència de la computació, l'informació és un coneiximent explícit extret per sers vius o sistemes experts com a resultat d'interacció en l'entorn o percepcions sensibles del mateix entorn. En principi l'informació, a diferència de les senyes o les percepcions sensibles, tenen estructura útil que modificarà les successives interaccions del que posseïx dita informació en el seu entorn.