Desert del Sàhara

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 22:38 13 set 2014 per Posmo (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «thumb|250px|Vista de satèlit El '''desert del Sàhara''' (en árabe: الصحراء الكبرى, «el Gran Desert») é...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista de satèlit

El desert del Sàhara (en árabe: الصحراء الكبرى, «el Gran Desert») és el desert més calit del món, i el tercer major desert després de la Antàrtida i el oceà Àrtic.[1] En més de 9.065.000 km2 de superfície,[1] albarca la major part d'Àfrica del Nort ocupant una extensió casi tan gran com la de China o els Estats Units. El Sàhara s'estén des de el mar Roig, incloent parts de la costa del Mediterràneu, fins el oceà Atlaàtic. Cap a el sur, està delimitat pel Sahel, un cinturó de sabana semiàrida tropical que conforma les regions que cobrixen el nort de l'Àfrica subsahariana.

Alguns dels montanyars d'arena del Sàhara poden alcançar els 180 m d'alçada.[2] El Sàhara cobrix amples zones de varis països, entre ells Algèria, Chad, Egipte, Líbia, Malí, Mauritània, Marroc, Níger, Sàhara Occidental, Sudan i Tunísia.

Referències

  1. 1,0 1,1 «Largest Desert in the World».
  2. Arthur N. Strahler and Alan H. Strahler. (1987) Modern Physical Geography Tercera edició. Nova York: John Wiley & Sons. Pàgina 347

Enllaços externs