Paleolític mig

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 08:13 2 oct 2013 per Chabi (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «{{Història}} El '''Paleolític mig''' és un periodo dins del paleolític que abraça entre els anys 40.000 i 33.000 a.C. Les ferramentes trobades són m...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Història humana
abans de l'Homo (Pliocé)
Prehistòria humana (Homo)
>> Paleolític inferior
>> Paleolític mig
>> Paleolític superior
>> Mesolític
>> Neolític
Història
Futur

El Paleolític mig és un periodo dins del paleolític que abraça entre els anys 40.000 i 33.000 a.C. Les ferramentes trobades són més complexes que les del paleolític inferior, ya que partixen d'un nòdul al qual se li dona forma i poden ser compostes, és a dir, combinades en mànecs de fusta, per eixemple.

La vegetació és sovint de tipo tundra en pocs arbres (menys d'un 10% segons les anàlisis del pol·len). Comencen a trobar-se proves de conservació del menjar, fumant-lo i secant la carn.

Del paleolític mig és la mandíbula trobada a Banyoles (Girona) que correspon a un home de Neandertal clàssic. Així mateix, la mandíbula que els dos investigadors de la UB, en Joan Daura i na Montserrat Sanz, van recuperar de l'archiu municipal de Siges i que procedix de la Cova del Jagant de Siges. De la mateixa època és un húmer neandertalià i alguns queixals trobats al País Vasc. Les primeres mostres d'art rupestre corresponen a la fi d'esta época.