Japó

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 15:46 13 set 2023 per Valencian (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Japó
日本国
Nihon-koku
Nippon-koku
Senyera Escut
Japan (orthographic projection).svg

Capital: Tòkio
Ciutat més poblada: Tòkio
Forma de Govern: Monarquia Parlamentària
President: Shinzō Abe
Llengües: Ninguna oficial[1]
Ubicació: 35°41′22″N139°41′30″E
Altitut:
Superfície: 377 835
Població: 126.659.683[2]
Densitat: 337,1 hab/km2
Gentilici: Japonés/esa
Moneda: Yen
Prefix Telefònic: +81
Us Horari: UTC + 9
Domini de Internet: .jp
Membre de: ONU, OSCE, APEC, G-8


Japó (en japonés 日本, Nihon o Nippon; oficialment 日本国, Nihon-koku o Nippon-koku o en valencià Estat del Japó) és un país insular d'Àsia Oriental. Localisat en l'oceà Pacífic, està situat a l'est de la República Popular de China, Corea del Sur Corea del Nort i Rússia, i s'estén des de la mar d'Okhotsk al nort, a la mar de la China Oriental al sur. Els caràcters kanji que conformen el nom del Japó signifiquen "orige del sol", per la qual cosa, a sovint s'identifica al Japó com la "Terra del sol naixent".

Japó és un archipèlec de 6852 illes. L'Àrea del Gran Tòkio en l'illa d'Honshū, dins de la qual està la ciutat de Tòkio, capital de facto de la nació, és la major àrea metropolitana del món en més de trenta millons de residents.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Països d'Àsia
Asia (orthographic projection).svg
Afganistan    Aràbia Saudita    Azerbaijan    Barein    Bangla Desh    Butan    Brunei    Camboja    Catar    China    Corea del Nort    Corea del Sur    Emirats Àraps Units    Filipines    Índia    Indonèsia    Iran    Irac    Israel    Japó    Jordània    Kazakstan    Kirguistan    Kuwait    Laos    Líban    Malàsia    Maldives    Mongòlia    Myanmar    Nepal    Oman    Pakistan    Singapur    Síria    Sri Lanka    Tajikistan    Tailàndia    Taiwan    Timor Oriental    Turcmenistan    Turquia    Uzbekistan    Vietnam    Yemen