Cantueso

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 19:05 24 maig 2021 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Després ' a 'Despuix ')
Anar a la navegació Anar a la busca

El cantueso[1] o cantauesso és un licor elaborat en la província d'Alacant, especialment en la ciutat d'Elig i s'obté per la destilació de la flor i el peduncul de la planta del Thymus moroderi i alcohol neutro. El seu contingut en alcohol està comprés entre el 25% i el 35% en un contingut mínim en sucre de 100 grams per litro, lo que li proporciona un sabor dolç característic i un color que va des del transparent al bru. Per a la seua elaboració el licor ha de romandre un mínim de dos mesos en repós podent ser envellit en barrils de roure durant un período de dos anys com a mínim.

Per a elaborar el licor és necessari recolectar la flor del cantauesso, procedent a soles de les comarques de l'Alacantí, del Baix Segura, de l'Alt Vinalopó, del Vinalopó Mig i del Baix Vinalopó, en el moment de la màxima floració (maig i juny) per mig de la poda o la sega per a arreplegar les flors i els seus pedúnculs, mai de les parts llenyoses. Despuix es renten i se sequen a l'aire en llocs en poca llum i conservades en llocs frescs, secs i en poca llum fins al moment de la seua utilisació.

La seua elaboració està regulada com a Denominació Geogràfica controlada pel consell regulador de les «denominacions específiques de begudes espirituoses tradicionals d'Alacant» juntament en l'anís coloma, l'herbero i el café licor d'Alcoy.

Referències

  1. [1], Susaeta, pp. 75. ISBN 843055971X.

Enllaços externs