Grup de Treball d'Ingenieria d'Internet

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 22:31 24 març 2017 per Maso (Discussió | contribucions) ((Pàgina nova, en el contingut: «'''Internet Engineering Task Force''' ('''IETF''') (en valencià, '''Grup de Treball d'Ingenieria d'Internet'''<ref>{{cit...»))
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

Internet Engineering Task Force (IETF) (en valencià, Grup de Treball d'Ingenieria d'Internet[1]) és una organisació internacional oberta de normalisació, que té com a objectius el contribuir a l'ingenieria d'Internet, actuant en diverses àrees, com a transport, enrutament, seguritat. Es va crear en els Estats Units, en 1986. És mundialment conegut perque es tracta de l'entitat que regula les propostes i els estàndarts d'Internet, coneguts com RFC.

És una institució sense fins de lucre i oberta a la participació de qualsevol persona, l'objectiu de la qual és velar per a que l'arquitectura d'Internet i els protocols que la conformen funcionen correctament. Se li considera com l'organisació en més autoritat per a establir modificacions dels paràmetros tècnics baix els quals funciona la ret. El IETF es compon de tècnics i professionals en l'àrea de rets, tals com investigadors, integradors, dissenyadors de ret, administradors, venedors, entre uns atres.

Ya que l'organisació comprén vàries àrees, s'utilisa una metodologia de divisió en grups de treball, cada u dels quals treballa sobre un tema concret en l'objectiu de concentrar els esforços.

Operacions

Els detalls de les operacions de la IETF han canviat considerablement a mesura que ha creixcut, pero els mecanismes bàsics seguixen sent la publicació d'especificacions propostes, desenroll de propostes, proves independents dels participants, i la republicació com a contingut propost, proposta de borrador, o eventualment com un Standard d'Internet. Els estàndarts de la IETF són desenrollats en un entorn obert en el qual cada individu interessat pot participar. Tots els documents de la IETF estan lliurement oberts a través d'internet i poden ser reproduïts a discreció. Solament les implementacions interoperables, múltiples, i útils poden tornar-se un estàndart. La majoria de les especificacions estan enfocades en protocols simples i no en sistemes tancats. Açò permet que els protocols siguen utilisats en varis sistemes diferents, i els seus estàndarts són rutinàriament reutilisats per cossos que desigen crear arquitectura completes.

Vore també

Referències

  1. Grup de Traducció al castellà de RFC. .

Enllaços externs

  • Est artícul fon creat a partir de la traducció de l'artícul es.wikipedia.org/wiki/Grupo de Trabajo de Ingeniería de Internet de la Wikipedia en espanyol, baix llicència Creative Commons-BY-SA.