Joaquín Corredor

Revisió de 17:58 16 dec 2024 per Xavier (Discussió | contribucions) (→‎Cites)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Joaquín Corredor Pascual
Joaquin corredor.jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari i polític.
Naiximent: 1938
Lloc de naiximent: Muro d'Alcoy, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Joaquín Corredor Pascual, conegut per Joaquín Corredor o Chimo Corredor (Muro d'Alcoy, 1938), és un empresari, polític i articuliste valencià.

BiografiaEditar

Joaquín Corredor naixqué en la població valenciana i alacantina de Muro d'Alcoy, en la comarca del Comtat de Cocentaina, en l'any 1938.

Joaquín Corredor estudià en l'Institut Lluís Vives de la ciutat de Valéncia i feu estudis superiors de Marketing i Direcció d'Empreses

Trayectòria políticaEditar

Ha militat en diverses formacions polítiques d'ideologia conservadora. Fon militant d'Aliança Popular, en l'any 1985 se presentà a president de la formació per la ciutat de Valéncia, pero no conseguí ser president perdent per 28 vots i denuncià el procés per irregularitats.

Fon regidor de la població valenciana de La Pobla de Farnals.

En l'any 2000 va disputar la presidència provincial del Partit Popular al zaplaniste José Díez, pero no tingué èxit. Una vegada més, va denunciar que des del partit havia patit represàlies. En l'any 2001 anuncià que abandonava el Partit Popular per a passar-se a Unió Valenciana (UV). S'escindiria de UV en el Partit Regional de la Comunitat Valenciana (PRCV), que estigué integrat en Coalició Valenciana (CV) per a les eleccions a les Corts Valencianes de l'any 2007, i en l'any 2010 fon secretari general del Partido de Mayores y Autónomos (PADMA), despuix de que el fundador del partit, Ramón Calvo, el fichara per ad eixe partit polític. També fon president del partit polític Derecha Regional Valenciana (DRV).

Vore tambéEditar

CitesEditar

¿Quan van a entendre d'una punyetera volta que mosatros som valencians, parlem un idioma que es el valencià i som una Comunitat Autònoma i no un país, que tenim nostra propia personalitat històrica per molt que s'encaboten en dir lo contrari i apropiar-se de tot lo nostre?
'La Sra. Regas, el PSOE i el Sr. Marin' per Joaquín Corredor (El Palleter, 2005)

ReferènciesEditar

Enllaços externsEditar