Llúcia González i Safont
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Mestra, sicopedagoga, investigadora i escritora.
Naiximent: 1987
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Llúcia González i Safont (Valéncia, 1987) és una mestra, sicopedagoga, investigadora, escritora i poeta valenciana.

Biografia

Naixqué en el barri del Grau pocs dies despuix del mític ‘dilluns negre’ que feu tremolar Wall Street i el món sancer. Orgullosa del seu orige, sempre ha destacat la seua pertinença als Poblats Marítims.

Començà els seus estudis en l'Universitat de Valéncia en l'any 2005, i es diplomà com a Mestra d'Educació Infantil en l'any 2008. Llúcia és Diplomada en Magisteri, especialitat Educació Infantil, per l'Universitat de Valéncia en 2008. Llicenciada en sicopedagogia també per l'Universitat de Valéncia en 2011. Premi Extraordinari de Promoció en Sicopedagogia. Investigadora i treballadora de camp de la cohort Infància i Mig ambient de Valéncia des de 2012. També ha fet un Màster en Sicologia i sicopatologia Perinatal i Infantil en la mateixa universitat (2013).

És investigadora del Ciber en Epidemiologia i Salut Pública i membre de l'Unitat Mixta d'Investigació en Epidemiologia, Ambient i Salut FISABIO-Universitat Jaume I-Universitat de Valéncia, Fundació Fisabio (Fundació per a Foment d'Investigació Sanitària i Biomèdica CV).

Trayectòria cultural

Ha colaborat en moltes entitats valencianistes, tant de caràcter social com cultural. Ha publicat entrevistes i relats en revistes com ara Lletraferit o Lletrafaller, establint contactes clau a través de les intervencions culturals.

Com a membre de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA) ha treballat en els tallers de prosa diverses vegades. L'última d'elles, en el relat inèdit Matis.

Ha colaborat en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) a través del corrector informàtic i en l'elaboració del Diccionari General de la Llengua Valenciana, ferramentes indiscutibles per a l'us de l’idioma propi del Poble Valencià, la llengua valenciana.

L'experiència d'esta jove escritora en Lo Rat Penat també ha sigut intensa. Participà i guanyà el Premi Extraordinari de l'IVAJ en la CXXIII edició dels Jocs Florals i es presentà, en menys sòrt, al mateix guardó en la seua obra més llarga: Urbanteen en l'edició CXXV.

Uns atres premis en els que conta són els otorgats pel Piló de Burjassot en la seua edició de l'any 2006, a on va rebre una menció honorífica pel seu Agroconte El corralet roig i un pilonet pel seu microrelat El rellonge estropejat.

En l'àmbit social també ha tingut les seues colaboracions: a l'edat de 16 anys ya fon vocal de la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV) i promovia actuacions valencianistes en els àmbits més inesperats, com fer un conta-contes en distintes edicions d'Expojove o una classe d'aprenentage grupal en el II Alberc Valencianiste de Morella.

Als 18, passà a dedicar-se plenament al sindicat universitari d'estudiants Valéncia Universitaria del qual fon la secretària i claustral durant el curs 2005-2006. Ha sigut fundadora del grup cultural 'Enkara'.

Rebé el premi Palma Dorada Jovenil del Grup Cultural Ilicità l'any 2006, i en l'actualitat és l'habitual copresentadora de l'acte d'entrega de premis que es convoquen anualment en la ciutat d'Elig.

Les seues colaboracions més llaugeres han sigut en el programa radiofònic 99.blau (presentat per Juanjo García) i en l'organisació política Unió Valenciana. També fon corista del Cor Popular de Lo Rat Penat.

Es dedica a la poesia, pero sent especial gust per la prosa poètica i la narrativa, la seua obra està composta principalment per relats curts pero intensos.

Ha fet viages a l'estranger per a perfeccionar el seu anglés, com el que feu en 2004 a la República d'Irlanda. A banda, també parla i escriu francés.

Premis

  • Premi Extraordinari de Promoció en Sicopedagogia.
  • Premi SEE-CIBERESP a les millors comunicacions presentades a la Taula CIBERESP (Congrés SEE 2020).
  • Millors comunicacions presentades a la Taula CIBERESP (Congrés SEE 2021).
  • XXVII Premi de la Societat Espanyola d'Epidemiologia als millors artículs en epidemiologia.

Enllaços externs