Plataforma Jovenil Valencianista

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo de la Plataforma Jovenil Valencianista

La Plataforma Jovenil Valencianista (PJV), és una associació jovenil valencianista nacionalista i ecologista, adherida a la coordinadora Acció Cultural Social i Econòmica del Regne de Valéncia (ARV), que te com a objectiu fonamental la difusió de la llengua i cultura valenciana.

La Plataforma Jovenil Valencianista, s'ha convertit en un referent per al valencianisme, en un punt de partida, que des de la joventut intenta acostar-se a la societat valenciana per a la reconstrucció del sentiment patriòtic valencià.

La Plataforma Jovenil Valencianista va nàixer durant l'estiu de l'any 2004 i des d'eixe moment sempre ha treballat pel valencianisme des d'un punt de vista inconformista i reivindicatiu basat en el respecte, la solidaritat i l'imparcialitat política.

Per als socis i simpatisants de La Plataforma, la figura de Manolo Soler i Bahilo té una importancia especial al ser un referent de comportament i compromís valencianista. L'actual camí sobre el que chafa fort l'associació es manté ferm en el seu recòrt.

Activitat[editar | editar còdic]

  • Organisa anualment un alberc d’estiu situat dins del territori valencià
  • Participa en fires de llibres en valencià, com la de Monover o Novelda
  • Participació en la processó cívica cada 9 d’Octubre
  • Proyectes de recuperació nacional com: Coneix la valencianitat de Capdet, on es repartiren més de 2.000 senyeres valencianes de tela entre els veïns de Capdet, ademés de tríptics informatius sobre la valencianitat d'este poble.
  • La PJV ha estat present durant diversos anys consecutius en la Fira Expojove de la Comunitat Valenciana.
  • Promoció de les senyes d'identitat valencianes.
  • Promoció d'iniciatives culturals que beneficien i impulsen la cultura valenciana

Ideologia[editar | editar còdic]

Naixqué en l'intenció de convertir-se en el referent del valencianisme jovenil. Una associació que des del respecte i la tolerància defenguera les senyes d'identitat fonamentades principalment en la llengua i cultura valencianes.

La Plataforma Jovenil Valencianista te un caràcter apolític a on intenta arreplegar el pluralisme valencianiste i fomentar l'associacionisme jovenil com una forma d'unió de tota la joventut.

Oposició ad aquelles accions polítiques i socials que actuen directa o indirectament en contra de la cultura valenciana i que busquen la seua homogenisació en atres cultures del seu entorn.

Defensa de la Real Senyera de la Nació Valenciana, tricolor i coronada es l'única bandera oficial que representa als valencians. I ademés reconeixen com a bandera de lluita i reivindicació valencianista la senyera en rectàngul blau i estrela blanca. Impuls la singularitat única i pròpia de l'idioma valencià com a idioma independent, en les seues Normes d'El Puig.

Defensa d'un sistema educatiu públic i de qualitat, obert, dinàmic, i en constant evolució. Defensa d'una educació integral de la persona des dels valors de la llibertat, la tolerància, el respecte, el pluralisme … i lliure de tot tipo de manipulacions i dogmes.

En l'àmbit deportiu impulsa el deport i jocs tradicionals autòctons, en especial la Pilota Valenciana en totes les seues variants territorials. També promou i les seleccions valencianes.

La PJV es mostra partidària de conservar i promoure la música i els balls tradicionals, sense oblidar la creativitat dels jóvens músics contemporàneus valencians.

A nivell territorial considera Valéncia com una nacionalitat històrica i aposta per la vertebració comarcal com a alternativa a la divisió provincial. Ademés reclama major autogovern.

Enllaços externs[editar | editar còdic]