Guillermo Fesser

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Guillermo Fesser Pérez de Petinto, conegut per Guillermo Fesser (Madrit, 4 de maig de 1960), és un humoriste, periodiste, escritor i locutor radiofònic espanyol que es va donar a conéixer en el programa Gomaespuma, el disseny del qual i creació va compartir en Juan Luis Cano, i que va generar, des de l'any 2000, la Fundació Gomaespuma.

És el germà major del director de cine Javier Fesser (n. 1964), del promotor cultural Alberto Fesser i també és famíliar de l'actriu i productora Claudia Fesser Losantos. En l'actualitat Guillermo residix en Nova York.

Trayectòria professional

Ràdio

Guillermo Fesser s'inicià en la ràdio en El Flexo, junt a Santiago Alcanda, Jaime Barella i Juan Luis Cano, al que havia conegut en 1977 en l'Universitat Complutense. Varen fer el seu primer programa de ràdio en la FM de Radio Madrid en 1981; junts varen formar el duo Gomaespuma (1982-2007) que es va emetre durant anys primer en Antena 3 de Radio, despuix en M80 Radio i finalment en Onda Cero. Des del 10 d'abril de 2015 colabora els divendres, en Onda Cero, en el programa Más de uno en Carlos Alsina, a on presenta una secció anomenada «Historias de un valle sin retorno». Residix en Nova York.

Televisió

Guillermo Fesser es va estrenar en televisió, junt al seu companyer Juan Luis Cano en el programa «Punto de encuentro», gravat en Espanya i emés en tots els països hispanoparlants, en una secció en la que realisaven entrevistes surrealistes a peu de carrer. Més tart va presentar junt a Pastora Vega i Toni Cantó, el programa de TVE «La tarde de verano» (1986), i durant uns mesos, en 1992, el concurs «VIP noche» en Telecinco. En colaboració en Kermit Love, el creador dels porritos de la factoria de Jim Henson, que ideà un programa de porritos per a Telecinco, realisat per Javier Fesser i en guions de Juan Luis Cano i ell mateixa; el programa va aparéixer en 1994 en el nom de Gomaespuma, generant la sintonia que es va utilisar en el programa de ràdio del mateix nom.

Ya en el sigle XXI, despuix de deixar les vesprades radiofòniques de Onda Cero en 2007, començà junt a Cano en La 2, l'espai «Gomaespuminglish», un programa infantil d'ensenyança d'anglés en clau d'humor, en el que varen crear el personage de l'ilustre acadèmic 'don Eusebio'.

Coincidint en els Jocs Olímpics de Pequín 2008, Televisió Espanyola, quí va transmetre per a Espanya l'event, encarregà a Fesser i Cano un especial. En l'espai denominat «Pasando Olímpicamente», el duo va relatar en clau humorística, des de la mateixa capital chinenca, l'actualitat informativa dels Jocs de dilluns a divendres, en la franja del late night.

En l'any 2009, i com a resident en Nova York, va presentar la secció 'La Pintada', en el programa 59 segundos de La 1, en la que el periodiste tractava temes de la vida quotidiana nortamericana per a acabar opinant sobre un tema d'actualitat. Eixos relats varen ser recopilats i publicats com a llibre baix el títul de Cien Millas de Manhattan. L'1 d'octubre de 2011, es va estrenar en La 2, el programa Yo de mayor, quiero ser español, en el que junt a Cano, entrevistaven en clau d'humor, a espanyols ilustres que residien en l'estranger, com el futboliste Fernando Torres, la ballarina Tamara Rojo o el cuiner José Andrés. Des de 2015, participa com a corresponsal en els Estats Units, per al programa El Intermedio de La Sexta.

Des de decembre de 2023 presenta en Telecinco el programa '100% únicos', en el que 30 persones en autisme fan preguntes a diversos famosos.

Cine

(Secció per completar)

Cites

Acabe de llegir una frase que definix perfectament el periodisme en Espanya: "Espanya és l'únic país del món en el que es venen més periodistes que periòdics".
Guillermo Fesser

Enllaços externs