Illes Vèrgens dels Estats Units

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de les illes Vèrgens dels Estats Units

Les Illes Vérgens dels Estats Units (USVI, per les seues sigles en anglés: United States Virgin Islands), són un territori organisat i no incorporat dels Estats Units. Les illes formen part geogràficament de l'archipèlec de les Illes Vérgens, ubicat en les illes de Barlovent,​ de les Antilles Menors al norest de la Mar Carip​ o mar de les Antilles i a l'est de Puerto Rico. L'archipèlec es compon de les illes principals de Santa Creu, Sant Joan​ i Saint Thomas​; ademés de diverses illes menors que els rodegen.

L'àrea total del territori és de 133.73 milles quadrades (346,36 km²). La capital del territori és Charlotte Amalie, en l'illa de Saint Thomas.

Prèviament conegudes com les Índies Occidentals Daneses del Regne de Dinamarca i Noruega, foren venudes als Estats Units per Dinamarca pel Tractat de les Índies Daneses Occidentals de 1917.​ Estan classificades per les Nacions Unides com un territori no autònom.​ Les illes estan organisades baix l'Acta Orgànica Revisada de les Illes Vérgens de 1954​ i han organisat, des de llavors, cinc convencions constitucionals. L'última i única constitució proposta, adoptada en 2009 per la 5.ª Convenció Constitucional de les Illes Vérgens dels Estats Units, fon rebujada pel Congrés dels Estats Units en l'any 2010, que instà a la convenció de reconsiderar les preocupacions del Congrés i l'administració d'Obama. La convenció va sostindre reunions en octubre de 2012, pero no va ser capaç d'abordar els problemes i produir una constitució modificada abans de la data llímit del 31 d'octubre.

En 2010, la població era de 106.405 habitants​ i majoritàriament composta per afrocaribenys. El turisme i categories relacionades componen l'activitat econòmica principal, amprant a un alt percentage de la força de civils no-agricultors, que contaven en 42.752 persones en 2016. El treball en el sector privat compon el 71 % de la força laboral total.

Enllaços externs

Commons