Proyecte:Portal/Archiu 2012

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
< Proyecte:Portal
Revisió de 18:08 23 jun 2022 per Valencian (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'imagens' a 'imàgens')
Anar a la navegació Anar a la busca

Archiu del Portal de la Comunitat - Any 2012 -

Esta pàgina servix per a archivar les intervencions de l'any 2012 dels enciclopedistes en el Portal de la Comunitat de L'Enciclopèdia.

Setembre 2012

Imagens en els artículs Setembre de 2012.

No sabia molt be on escriure açò. Res sols volia dir que m'he fixat que hi ha molts artículs prou bons i complets i als que una simple image els donaria molta millor presència. Aixina que des d'ací anime a la gent a ficar per lo manco una image (sempre que siga possible) en els seus artículs. Si estes imàgens contenen text (gràfiques, esquemes...) millor passar-los al valencià, en el paint mateix se pot. Si algú no sap o no pot m'oferixc voluntari, que m'ho fique en la meua pàgina de discussió i ho faré encantat.

PD: A vore si este curs arribem als 7500 o qué? ;) Un abraç!--Llunablava (discussió) 00:32, 11 set 2012 (CEST)


Hola atra volta, que vos pareixeria fer un quedada de uiquipedistes? --Llunablava (discussió) 15:47, 17 set 2012 (CEST)

Novembre 2012

Navegant per Internet he vist aquesta pàgina 'Uiquipèdia', i m'ha sobtat una mica. Com potser haureu notat no sóc valencià ni parlo valencià, sóc català, del Camp de Tarragona, més concretament. Crec que és un proyecte seriós perquè està be que tingueu una Wikipedia, que el poble tingui una Wikipedia tal com parla la gent al País Valencià, pero heu d'intentar acceptar que el valencià és un dialecte (força separat, això sí), pero un dialecte del català (o català-valencià-balear), si li voleu dir així. He vist que un dels pilars de la 'Uiquipèdia' és el 'punt de vista neutral' i al llegir alguns articles ja he vist que no es compleix gaire. He llegit que el pancatalanisme (no sóc pancatalanista) 'rep una gran cantitats de subvencions per part de la Generalitat Catalana', 'fomenta l'adoctrinament escolar (com va dir en paraules molt equivocades Wert), els símbols nacionals i l'odi a altres cultures'. Vull aclarir que tractem amb el mateix respecte el valencià (segons l'article 'Pancatalanisme' es diu que la tractem vulgarment) que el català central. Segons l'estatut de les Illes Balears, 'La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, amb la nostra cultura i tradicions és un dels elements identificadors de la nostra societat'. També diré que si el que realment voleu és editar a alguna Wikipedia ho podeu fer a la Viquipèdia, 'Wikipedia en català'. No hi ha cap problema mentres feu servir valencià correcte, no com algunes normes que he vist per aquí. Ah! I estan igual d'equivocats un pancatalanista (València és Catalunya), que un vlaver (el valencià no és la mateixa llengua que el català). Resumint, un valencià no és català mai ha sigut ni serà català pero la llengua valenciana tampoc és una llengua independent. De bon rotllo, espero que m'hàgiu entès. :)


Te recomane que li pegues una miraeta al artícul: Llengua valenciana d'esta Uiquipèdia i a lo millor aixina t'enteres més de les coses. Un saludet --Jose2 (discussió) 18:36, 30 nov 2012 (CET)

Valencià i Català

Estic molt intrigat amb el fet de que la wikipedia en valenciá no está dins del wikiproyecte de llenguas, on sí está la wikipedia en catalá. A la wikipedia ni ha molt llenguas i dialectes, i es molt obert.Jo crec que el valenciá te dret per a ser reconegut en el proyecte Wikipedia. Per qué la variante del valenciá no está contemplada dins del proyecte...?

Grècies!--Corretjablava (discussió) 13:57, 20 nov 2012 (CET)


Hola, el motiu és simplement perque el valencià no conta en un còdic ISO, requisit per a que wikimedia accepte una nova llengua en el proyecte wikipedia.--Sempreval (discussió) 16:13, 20 nov 2012 (CET)

En est artícul tens ben sintetisada la resposta a la pregunta que fas de perque "Uiquipedia en valencià" no esta dins de "Wikipedia". Articul sobre ISO 639. La RACV va demanar oficialment en l'any 2007 un codic ISO 639 per al valencià a l'organisme internacional que ho concedix, pero s'ho denegaren. Crec que la rao que donaren es que encara que en l'Estatut d'Autonomia Valencià diu que la nostra llengua es el valencià, la AVL diu que el valencià es lo mateix que el català. S'agarraren a lo que diu l'AVL. Espere que t'haja servit la resposta. Gracies pel teu treball. Estem aci per a lo que necessites. Salutacions: --Valencian (discussió) 17:28, 19 dec 2012 (CET)