Telecomunicacions

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 07:54 22 nov 2024 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
La fibra òptica permet transmetre grans cantitats d'informació.

La telecomunicació és la transmissió de senyals a distància a través de qualsevol mig per tal de conseguir comunicar-nos. Des del sigle XX este procés sol implicar l'enviament d'ones electromagnètiques a través d'un mig físic o radioelèctric fent us de transmissors i receptors electrònics pero antigament podia involucrar l'us de senyals de fum, les emissions sonores o la telegrafia òptica.

Hui en dia la telecomunicació té moltes aplicacions i els dispositius que nos ajuden a rebre estes senyals, com la televisió, la ràdio i els teléfons, són comuns a gran part del món. A lo llarc del temps per tal d'oferir nous servicis s'han creat xàrcies d'estos dispositius. Alguns eixemples són la xàrcia telefònica, les d'ordenadors, les de telefonia mòvil o les de ràdio i televisió digital. Un clar eixemple d'estes xàrcies és Internet, un dels referents de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

En l'actualitat la fibra òptica ha millorat la capacitat per a les comunicacions intercontinentals facilitant les conexions a Internet d'alta velocitat i els servicis de televisió digital per cable. Econòmicament la indústria de les telecomunicacions és un factor important arribant quasi el 3% del producte interior brut mundial.

Els sistemes de telecomunicació solen ser dissenyats pels ingeniers de telecomunicacions i alguns dels inventors en este camp a lo llarc de l'història han segut: Juli Cervera i Baviera, Alexander Graham Bell, Elisha Gray, Nikola Tesla, Guglielmo Marconi i John Logie Baird. El Dia Mundial de les Telecomunicacions se celebra el 17 de maig.

Vore també

Enllaços externs