Diferència entre les revisions de "Connecticut"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 7: Llínea 7:
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
* [[Wikimedia Commons]] alberga contingut multimèdia sobre '''[https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Connecticut Connecticut]'''
+
{{Commonscat|Connecticut}}
  
 
{{Estats dels Estats Units}}
 
{{Estats dels Estats Units}}
  
 
[[Categoria:Estats del Estats Units]]
 
[[Categoria:Estats del Estats Units]]

Revisió de 22:29 4 jun 2016

Localisació de Connecticut en els Estats Units

Connecticut és un dels cinquanta estats dels Estats Units d'Amèrica, localisat en la regió de Nova Anglaterra. És el tercer estat més chicotet en extensió territorial dels EE. UU., solament Delaware i Rhode Island son menors. No obstant, en els seus 3.405.565 habitants és el quart estat més densament poblat del país. La seua capital és Hartford.

Fon una de les Tretze Colònies originalment colonisades pel Regne Unit. La colònia de Connecticut fon la primera subdivisió localisada en lo que es actualment Estats Units d'Amèrica en posseir una Constitució escrita, nomenada Fonamental Orders (Mandats Fonamentals), o First Orders (Primeres Ordes), adoptada el 14 de giner de 1639. Esta Constitució colònial serviria de base per a la formació de la Constitució nortamericana. Els oficials de Connecticut tingueren un paper essencial en l'aprovació del "Gran Compromís" realisat en la Convenció Constitucional de 1787, que donà al Congrés dels Estats Units la seua forma actual. A causa d'estos events, l'estat es nomenat com The Constitution State (L'Estat de la Constitució), i el Gran Compromís de 1787 passà a ser conegut nacionalment com Compromis de Connecticut. El 9 de giner de 1788 se convertí en el quint estat nortamericà.

L'orige del nom "Connecticut" prové de la paraula india Quinnehtujqut, que significa "Lloc del Riu Llarc". Els primers europeus en instalar-se de forma permanent en la regió foren puritans anglesos, vinguts de Massachusetts, en 1633.

Enllaços externs

Commons