Diferència entre les revisions de "Museu Arqueològic Nacional d'Espanya"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Archiu:Museo Arqueológico Nacional de España 01.jpg|300px|right]]
 
[[Archiu:Museo Arqueológico Nacional de España 01.jpg|300px|right]]
El '''Museu Arqueològic Nacional d'Espanya''' està situat en el nomenat Palau de Biblioteques i Museus de [[Madrit]], un edifici del [[segle XIX]] de l'arquitecte [[Francisco Jareño i Alarcón|Francisco Jareño]] compartit en la [[Biblioteca Nacional d'España]]<ref>Anteriorment en el Museu d'Art Modern, fins la desaparició d'este i la seua integració al [[Museu del Prado]] el [[1971]].</ref> i situat al carrer de Serrano, junt a la Plaça de Colon.
+
El '''Museu Arqueològic Nacional d'Espanya''' està situat en el nomenat Palau de Biblioteques i Museus de [[Madrit]], un edifici del [[segle XIX]] de l'arquitecte [[Francisco Jareño i Alarcón|Francisco Jareño]] compartit en la [[Biblioteca Nacional d'España]]<ref>Anteriorment en el Museu d'Art Modern, fins la desaparició d'este i la seua integració al [[Museu del Prado]] el [[1971]].</ref> i situat en el carrer de Serrano, junt a la Plaça de Colon.
  
 
== Història ==
 
== Història ==
El museu es va fundar en [[1867]] per [[Real Decret]] de [[Isabel II]]. La seua creació va estar motivada per la necessitat de dispondre d'un museu a on, igual que als demés països [[Europa|europeus]], es pogueren conservar, classificar i expondre els materials arqueològics, etnogràfics, d'arts decoratives i numismàtiques que havien reunit els monarques espanyols en la Real Biblioteca, el Real Gabinet d'Història Natural i en atres institucions. En [[1941]] els seus fons d'[[arqueologia]] americana es varen separar del Museu per passar a integrar el nou Museu d'Amèrica.  
+
El museu es va fundar en [[1867]] per [[Real Decret]] de [[Isabel II]]. La seua creació estigué motivada per la necessitat de dispondre d'un museu a on, igual que en els demés països [[Europa|europeus]], es pogueren conservar, classificar i expondre els materials arqueològics, etnogràfics, d'arts decoratives i numismàtiques que havien reunit els monarques espanyols en la Real Biblioteca, el Real Gabinet d'Història Natural i en atres institucions. En [[1941]] els seus fondos d'[[arqueologia]] americana es varen separar del Museu per a passar a integrar el nou Museu d'Amèrica.
  
 
Des de [[1999]] el Director del Museu és designat pel Ministeri a càrrec dels assunts culturals, en l'actualitat el [[Ministeri de Cultura d'Espanya]], a proposta del Director General de Belles Arts i Bens Culturals.
 
Des de [[1999]] el Director del Museu és designat pel Ministeri a càrrec dels assunts culturals, en l'actualitat el [[Ministeri de Cultura d'Espanya]], a proposta del Director General de Belles Arts i Bens Culturals.

Revisió de 12:39 4 oct 2013

Museo Arqueológico Nacional de España 01.jpg

El Museu Arqueològic Nacional d'Espanya està situat en el nomenat Palau de Biblioteques i Museus de Madrit, un edifici del segle XIX de l'arquitecte Francisco Jareño compartit en la Biblioteca Nacional d'España[1] i situat en el carrer de Serrano, junt a la Plaça de Colon.

Història

El museu es va fundar en 1867 per Real Decret de Isabel II. La seua creació estigué motivada per la necessitat de dispondre d'un museu a on, igual que en els demés països europeus, es pogueren conservar, classificar i expondre els materials arqueològics, etnogràfics, d'arts decoratives i numismàtiques que havien reunit els monarques espanyols en la Real Biblioteca, el Real Gabinet d'Història Natural i en atres institucions. En 1941 els seus fondos d'arqueologia americana es varen separar del Museu per a passar a integrar el nou Museu d'Amèrica.

Des de 1999 el Director del Museu és designat pel Ministeri a càrrec dels assunts culturals, en l'actualitat el Ministeri de Cultura d'Espanya, a proposta del Director General de Belles Arts i Bens Culturals.

Referències

  1. Anteriorment en el Museu d'Art Modern, fins la desaparició d'este i la seua integració al Museu del Prado el 1971.

Vínculs externs