Diferència entre les revisions de "Potries"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Archiu:Iglesia parroquial de los Santos Juanes de Potríes 05.jpg|250px|miniaturadeimagen|Iglesia dels Sants Joans, en Potries]]
 
[[Archiu:Iglesia parroquial de los Santos Juanes de Potríes 05.jpg|250px|miniaturadeimagen|Iglesia dels Sants Joans, en Potries]]
 
'''Potries''' (en [[castellà]] ''Potríes''), és un [[municipi]] de la [[Comunitat Valenciana]]. Pertanyent a la [[província de Valéncia]], en la [[comarca]] de [[La Safor]].
 
'''Potries''' (en [[castellà]] ''Potríes''), és un [[municipi]] de la [[Comunitat Valenciana]]. Pertanyent a la [[província de Valéncia]], en la [[comarca]] de [[La Safor]].
 +
 +
== Geografia ==
 +
Situat en el cor de la comarca de la Safor. Casi tot el terme municipal és pla, són terrenys de sedimentación cuaternaria, encara que en l'extrem meridional afloren els primers contraforts de la Vall de Gallinera, són chicotets montículs que a penes superen els 100 m d'altitut i que reben el nom de Tossalets. El [[riu Serpis]] flanqueja el terme per l'[[oest]], constituint el seu principal accident geogràfic i un espai natural de considerable bellea.
 +
 +
Des de [[Valéncia]] s'accedix a esta localitat, per carretera, a través de la N-332 per a enllaçar en la CV-680.
 +
 +
=== Localitats limítrofes ===
 +
El terme municipal de Potríes llimita en les següents localitats: [[Ador]], [[Beniflá]], [[Font d'En Carròs]], [[Palma de Gandia]] i [[Vilallonga]], totes elles de la província de Valéncia.
  
 
== Demografia ==
 
== Demografia ==

Revisió de 20:00 5 nov 2023

Iglesia dels Sants Joans, en Potries

Potries (en castellà Potríes), és un municipi de la Comunitat Valenciana. Pertanyent a la província de Valéncia, en la comarca de La Safor.

Geografia

Situat en el cor de la comarca de la Safor. Casi tot el terme municipal és pla, són terrenys de sedimentación cuaternaria, encara que en l'extrem meridional afloren els primers contraforts de la Vall de Gallinera, són chicotets montículs que a penes superen els 100 m d'altitut i que reben el nom de Tossalets. El riu Serpis flanqueja el terme per l'oest, constituint el seu principal accident geogràfic i un espai natural de considerable bellea.

Des de Valéncia s'accedix a esta localitat, per carretera, a través de la N-332 per a enllaçar en la CV-680.

Localitats limítrofes

El terme municipal de Potríes llimita en les següents localitats: Ador, Beniflá, Font d'En Carròs, Palma de Gandia i Vilallonga, totes elles de la província de Valéncia.

Demografia

Segons el INE de l'any 2022, conta en una població de 1.075 habitants.

Evolució demogràfica
1990 1992 1994 1996 1998 2000 2002 2004 2007 2010 2012 2014 2015 2022
968 977 967 965 939 937 920 909 911 1037 1001 987 1020 1075

Economia

Històricament ha segut l'agricultura l'activitat econòmica preponderant en el municipi. Esta, basada en l'actualitat en el cultiu de cítrics, és minifundista. El sector industrial està representat per empreses importants en influència comercial nacional i internacional, que es nutrixen en treballadors de la població i de la comarca, dedicades a la fabricació de productes químics, tractaments de cítrics, manipulació i comercialisació de cítrics i materials de construcció.

Vore també

Referències

Bibliografia

  • Cabanes Pecourt, María de los Desamparados, Herrero Alonso, Abelardo i Ferrer Navarro, Ramon. Documentos y datos para un estudio toponímico de la Región valenciana (Valencia, 1981) VV.AA.
  • Cavanilles, Antoni Josep. Observacions sobre l'Història natural, Geografia, Agricultura, Població i fruts del Regne de Valéncia Valéncia: Editorial Albatros, 1995, edició facsimilar de la realisada en 1795 en l'Imprenta Real de Madrit
  • Garín y Ortiz de Taranco, Felipe Mª (1986). Catálogo monumental de la provincia de Valencia. Valencia: Caja de Ahorros de Valencia. ISBN 84-505-4653-2
  • Gaspar Juan Escolano. Décadas de la Historia de Valencia
  • Guía de comunicación de la Comunidad Valenciana 2005
  • Madoz, Pascual (1849). «Diccionario Geográfico-Estadístico-Histórico de España y sus posesiones de Ultramar»
  • Monravana, La Gran Enciclopedia Temática de la Comunidad Valenciana. Historia. Editorial Prensa Valenciana. 2009
  • Soler Salcedo, Juan Miguel (2008). Nobleza Española, Grandeza Inmemorial 1520

Enllaços externs

Commons


Municipis de La Safor
Ador    Alfauir    Almiserà    Almoines    L'Alqueria de la Comtesa    Alquerieta de Guardamar    Barig    Bellreguart    Beniarjó    Benifairó de Valldigna    Beniflà    Benirredrà    Castellonet    Daimús    La Font d'En Carròs    Gandia    Llocnou de Sant Jeroni    Miramar    Oliva    Palma de Gandia    Palmera    Piles    Potries    Rafelcofer    El Real de Gandia    Ròtova    Simat de Valldigna    Tavernes de Valldigna    Vilallonga    Xeraco    Xeresa