Diferència entre les revisions de "Plantilla:Portada:Destacat"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
(No es mostren 143 edicions intermiges d'6 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
 
<br>
 
<br>
[[Archiu:Raimundus Lullus alchemic page.jpg|thumb|right|90px|Pàgina d'una obra d'en [[Ramon Llull]]]]
+
[[Archiu:Palaciodelreal.jpg|right|225px]]
L''''alquímia''' era una doctrina i un estudi especulatiu que pretenia explicar com una substància es podia transformar en una atra, en un temps en qué encara no existien les disciplines empíriques de la [[química]] i de la [[física]]. Un dels objectius principals era l'investigació de la [[pedra filosofal]], que hauria de permetre transformar qualsevol metal en [[or]]. L'alquimia tenia tres vertents que la caracterisaven: l'experimentació en la matèria; la dissertació filosòfica que pretenia racionalisar estes pràctiques: i l'[[esoterisme]] i el [[misticisme]] que eren la vertent determinant.
+
El '''Palau del Real de Valéncia''' fon l'antic palau dels reis de la taifa valenciana, dels monarques del [[Regne de Valéncia]] i posteriorment dels reis d'[[Espanya]] en [[Valéncia]].  
<div align=right style="font-size:100%;">[[Alquímia|'''Llegir més...''']]</div>
+
 
 +
El seu orige ho trobem en el [[sigle XI]] en una finca de recreació o almunia musulmana, dels reis de la [[Taifa de Valéncia]], a on es retiraven per a descansar.
 +
 
 +
 
 +
<div align=right style="font-size:100%;">[[Palau del Real de Valéncia|'''Llegir més...''']]</div>
 +
<div style="text-align: right; font-size:90%">Anteriors: [[William Turner]], [[Rudyard Kipling]].</div><noinclude>

Última revisió del 15:32 9 jul 2024


Palaciodelreal.jpg

El Palau del Real de Valéncia fon l'antic palau dels reis de la taifa valenciana, dels monarques del Regne de Valéncia i posteriorment dels reis d'Espanya en Valéncia.

El seu orige ho trobem en el sigle XI en una finca de recreació o almunia musulmana, dels reis de la Taifa de Valéncia, a on es retiraven per a descansar.


Llegir més...
Anteriors: William Turner, Rudyard Kipling.