Diferència entre les revisions de "Septimània"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 1: Llínea 1:
La '''Septimània''' (en francés, ''Septimanie'') constituïa la regió occidental de la província romana de la [[Galia Narbonense]] que en l'any [[462]] fon cedida al rei [[Visigots|visigot]] [[Teodorico II]], passant a formar part del [[regne visigot]]. Corresponia, aproximadament, en la regió francesa moderna de [[Llenguadoc-Rosselló]].
+
La '''Septimània''' (en [[francés]], ''Septimanie'') constituïa la regió occidental de la [[Antiga Roma|província romana]] de la [[Galia Narbonense]] que en l'any [[462]] fon cedida al rei [[Visigots|visigot]] [[Teodorico II]], passant a formar part del [[regne visigot]]. Corresponia, aproximadament, en la regió francesa moderna de [[Llenguadoc-Rosselló]].
  
La Septimània s'estenia cap al noroest fins a una llínea a mig camí entre la [[mar Mediterrànea]] i el [[riu Garona]]; en l'est, el Ròdano ho separava de [[la Provença]]; al sur el seu llímit ho formaven els [[Pirineus]].
+
La Septimània s'estenia cap al noroest fins a una llínea a mig camí entre la [[mar Mediterrànea]] i el [[riu Garona]]; en l'[[est]], el Ròdano ho separava de [[la Provença]]; al [[sur]] el seu llímit ho formaven els [[Pirineus]].
  
 
El seu territori forma part actualment del sur de [[França]].
 
El seu territori forma part actualment del sur de [[França]].

Última revisió del 07:06 22 oct 2024

La Septimània (en francés, Septimanie) constituïa la regió occidental de la província romana de la Galia Narbonense que en l'any 462 fon cedida al rei visigot Teodorico II, passant a formar part del regne visigot. Corresponia, aproximadament, en la regió francesa moderna de Llenguadoc-Rosselló.

La Septimània s'estenia cap al noroest fins a una llínea a mig camí entre la mar Mediterrànea i el riu Garona; en l'est, el Ròdano ho separava de la Provença; al sur el seu llímit ho formaven els Pirineus.

El seu territori forma part actualment del sur de França.

Enllaços externs[editar | editar còdic]