Diferència entre les revisions de "Ninot indultat"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 7: Llínea 7:
 
En els anys vint, va ser, quan per primera volta es va propondre, de manera popular, lliurar del foc a un [[ninot]].  
 
En els anys vint, va ser, quan per primera volta es va propondre, de manera popular, lliurar del foc a un [[ninot]].  
  
Actualment els '''ninots indultats''' es conserven en un museu obert tot l'any ([[museu faller]]) per a que puguen ser admirats pel públic.
+
Actualment els ninots indultats es conserven en un museu obert tot l'any ([[museu faller]]) per a que puguen ser admirats pel públic.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Última revisió del 17:28 2 feb 2024

Ninot indultat en l'any 2017

Cada falla o comissió fallera, tots el anys presenta un únic ninot o grup de ninots per a que el públic puga visitar-los en l'Exposició del Ninot. El ninot indultat és l'únic ninot de totes les falles que la votació del públic de l'Exposició del Ninot decidix que no siga cremat en la nit de la cremà.

Sol ser aquell que, per qüestions de estètica o be perque representa un símbol important per als valencians, resulta més graciós o està prou ben elaborat.

En els anys vint, va ser, quan per primera volta es va propondre, de manera popular, lliurar del foc a un ninot.

Actualment els ninots indultats es conserven en un museu obert tot l'any (museu faller) per a que puguen ser admirats pel públic.

Vore també[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Ariño Villarroya, Antonio (1992). La ciudad ritual: la fiesta de las Fallas. Anthropos Editorial. p. 383. ISBN 9788476583685
  • Galindo García, Encarnación (2014). Las fallas de Valencia: Mucho más que un sueño. Cambridge University Press. p. 44. ISBN 9788498480498