Valéncia Hui

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Valéncia Hui

Valéncia Hui fon un diari valencià que va nàixer en el cap i casal de Valéncia el 29 de novembre de 2006 baix la direcció de Baltasar Bueno i impulsat pels empresaris valencians Juan Lladró Dolz i per Hector Gimeno Mondragón.

Història[editar | editar còdic]

Fon un periòdic d'ideologia valencianista escrit en Valencià i Castellà que va sorgir per a retornar el valencianisme deixat de banda pels diaris Las Províncias i Diario de Valencia.

Va nàixer en un moment històric, el diari entronca en la llarga tradició de prensa escrita de Valéncia i el seu històric Regne.

L'editorial ha apostat per l'última tecnologia i un equip de jóvens professionals, preparats i ilusionats. Els editors volen que este siga un periòdic en ànima, i que l'ànima siga valenciana. Es un periòdic d'obediència entranyablement i orgullosament valenciana. En el mercat obert de les idees, del que parla John Milton, la veu valenciana, estrictament valenciana, esta present en Valéncia Hui, ha de fer-se sentir i notar, és necessari.

Desenrolla la seua faena en elegància, honestitat, rigor i responsabilitat,és un periòdic modern, fresc, àgil, social, que ausculta i conta la realitat que mos embolica. Es un periòdic en forta personalitat valenciana, en el cor en les nostres arrels, història i tradicions, al mateix temps que conectat estretament en la nostra societat. Te la frescor de la seua joventut i el pes bell de la seua rica història i tradició, que mos singularisen com a poble. Es un periòdic en el que se senten identificats i representats un gran número dels valencians.

El 29 de juny de 2008 abandonà la seua edició impresa per a continuar a soles en l'edició per internet, la qual desaparegué poc més tart.

Enllaços externs[editar | editar còdic]